Lindsey Berghuis pakt drie keer zilver op NK

Zwolle – Lindsey Berghuis heeft drie zilveren medailles weten te bemachtigen op de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen (NJJK) korte baan zwemmen. De kampioenschappen vonden plaats van donderdag 26 januari tot en met zondag 29 januari 2016 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. De talentvolle jonge zwemster van ZV 44 toonde dit weekend aan in absolute topvorm te verkeren. Berghuis mocht tien keer aan de start verschijnen en zwom zich van de tien keer maar liefst zeven keer naar de top tien van Nederland. Zij opende het kampioenschap met de 400 meter vrije slag.

img_5473.jpg

Haar prima eindtijd leverde haar de eerste zilveren plak op. Ook op de 50 meter rugslag en de 200 meter vrije slag wist zij het zilver te bemachtigen. Op de laatste afstand was zij slechts één tiende van een seconde verwijderd van de hoogste plaats op het erepodium. Daarnaast behaalde zij een prachtige vierde plaats op de 800 meter vrije slag en zwom zij op de 100 meter vrije slag voor de eerste keer onder de magische grens van één minuut. Haar eindtijd 0.59.98 was goed voor een prima vijfde plaats. Op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag werden respectievelijk de 6e en de 9e plaats behaald. Naast haar persoonlijke starts nam Berghuis samen met haar teamgenoten Michelle van den Hoofdakker, Naomi Polinder en Nora Weerman deel aan drie estafettes. Het meisjes estafetteteam van ZV 44 liet in Eindhoven zien zeker niet onder te doen voor de rest van de topzwemmers in Nederland. Op alle drie de estafettes wist het team een notering in de top tien te bemachtigen. 

De 4 x 100 meter vrije slag was goed voor de achtste plaats, de 4 x 100 meter wisselslag voor een mooie negende plaats in de eindranglijst en de 4 x 200 meter vrije slag leverde zelfs een prachtige zevende plek op. Dit jaar wisten naast Lindsey Berghuis ook ZV 44-zwemmers Danny Brown, Michelle van den Hoofdakker, Lisanne Nijland en Nora Weerman limieten te behalen voor het NK. Nora Weerman verscheen dit weekend tien keer aan de start. Op de 100 meter schoolslag wist zij zelfs de top tien van Nederland te bereiken. Haar persoonlijk record van 1.21.12 was goed voor een prachtige zevende plaats. Ook Lisanne Nijland zwom zich op dezelfde afstand naar de top tien in haar leeftijdscategorie. Haar keurige eindtijd leverde haar een tiende plaats op. Danny Brown, goed voor vijf individuele starts, en Michelle van den Hoofdakker die naast haar deelname aan de drie estafettes ook mocht starten op de 100 meter vrije slag, hebben dit weekend ook prima eindtijden neer weten te zetten. De jonge Zwolse zwemmers gaan zich nu richten op het behalen van limieten voor de NJJK lange baan zwemmen dat van donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni 2017 plaats zal vinden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer