Swol 1894 succesvol op Kampioenschappen

Zwolle – De Zwolse zwemclub was weer goed vertegenwoordigt in Hoofddorp waar het NK zich dit jaar afspeelde. De tribune van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander was goed gevuld met onder andere een grote afvaardiging fans uit Zwolle en Kampen.

swol_1894_nk_2017-2.jpg 

Er werden maar liefst 8 uitvoeringen gezwommen door Swol 1894. Zoals bij elke wedstrijd een technische- en vrije uitvoering. Bij de senioren is dit sinds kort opgedeeld in aparte wedstrijden.

swol_1894_nk_2017.jpg 

 

Senioren
Saskia Gehrels en Biona de Moor werden 7de tijdens de technische duetten. Het vrije duet behaalde de 8ste plaats en werd gezwommen door Juliët Knispel en Saskia Gehrels. Saskia wam ook nog solo in actie met haar vrije solo en werd 6de.

Masters
Juliët Knispel die in de Masters categorie 25-29 uitkomt haalde brons met haar solo. Natasja van Schuppen zwom in de volgende categorie 30-39 en pakte het goud. Zilver was er voor Thirza Hoekstra die solo zwom in de 40-49 categorie.

Goud
De master duetten pakten alle twee goud. Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats in de categorie 25-29. Thirza Hoekstra en Fokko de Gans zwommen een mixed duet in de 40-49 categorie.

De ploeg kijkt terug op een zeer succesvol NK. In mei is de volgende uitdaging en zal de ploeg meedoen met de Belgische Kampioenschappen.

Artikel delen: