Berkum naar wakker geschud KHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit in Kampen bij KHC, dat vorige week een fraaie serie ruw onderbroken zag en dus weer helemaal bij de les zal zijn. Bovendien kreeg Berkum de laatste twee jaar een ongenadig pak rammel in de uitduels bij de Kampenaren, dus de koploper van de 1e Klasse D kan de borst nat maken.

"We hebben het daar een paar keer heel moeilijk gehad, dus het wordt tijd dat we nu eens met die traditie gaan breken," vindt Berkum-verdediger Jordi Lemmens. "Je moet daar niet snel op achterstand komen, want dan komen ze in een flow. Tegen ons is KHC altijd extra gemotiveerd en vooral thuis zijn ze lastig, maar wij zijn al een hele tijd uitstekend in vorm dus daar moeten we mee om kunnen gaan." HC begon dit seizoen uiterst moeizaam maar richtte zich daarna geweldig op. Vanaf eind oktober speelden de Kampenaren één keer gelijk en wonnen ze vier keer, waardoor de ploeg van trainer Herman Oosterhaar in de tweede periode op een gedeelde eerste plaats kwam. De forse 4-1 nederlaag van vorige week bij Nunspeet was echter een lelijke streep door de rekening. KHC kwam daar al na enkele minuten op achterstand, toen er ook al een doelpunt van de thuisclub was afgekeurd, en kreeg binnen de eerste 25 minuten ook de tweede tegengoal om de oren. Toen het na rust, uit een penalty, 3-0 werd leek KHC definitief geklopt maar 10 minuten later maakte Lesley de Munnik, ook al uit een strafschop, de 3-1. Toen KHC vlak daarna opnieuw een penalty mocht nemen leken de bezoekers zelfs aan te gaan sluiten. De Munnik zou het vonnis weer voltrekken en schoot ook raak, maar de arbitrage keurde de treffer, tot groot onbegrip van héél KHC, af. Toen De Munnik opnieuw mocht vuren werd de strafschop gestopt en de frustratie aan Kamper zijde werd nóg groter toen Nunspeet er in blessuretijd ook nog 4-1 van maakte.

Berkum had in de voorgaande jaren nog wel eens moeite om na de winterstop weer in het goede ritme te komen, maar afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Arno Hoekstra in een nogal eenzijdige wedstrijd met 3-0 van Vroomshoopse Boys. De bezoekers kregen nauwelijks kansen en Berkum kwam vóór rust al op voorsprong door een doelpunt van Ruud Wellenberg. In de tweede helft was de dominantie van de Zwollenaren nog duidelijker en dat werd verzilverd door goals van Mehran Ali Pour Asli en Johnsen Bacuna. De Zwollenaren bleven daarmee aan kop in 1D, maar weten dat de concurrentie hen op de hielen zit. Berkum zal daarom geen punten mogen verspelen bij het getergde KHC, dat moet winnen om de kansen op een periodetitel niet in rook op te zien gaan. Bovendien zijn de Kampenaren met een negende plaats op de totaalranglijst van 1D ook nog niet in veilige haven, dus ook voor KHC zijn de punten bijzonder kostbaar. De wedstrijd KHC-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn, die op Sportpark De Venen aan de Veneweg in Kampen om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: