Bocciatoernooi Sporthal Zwolle Zuid,

Zwolle – Stichting Michiel Boccia Zwolle organiseert op 4 maart 2017 de landelijke Boccia wedstrijd in Zwolle, ter herinnering aan de overleden Zwolse speler Michiel Tatje.
Door de stichting Michiel Boccia Zwolle wordt dit toernooi in Zwolle voor de 7e keer georganiseerd. Er wordt op wedstrijdniveau in de paralympische klassen A en B gespeeld en ook op recreatief niveau. Ook spelers van het Nationaal Team zijn aanwezig, waaronder Daniel Perez, die zilver haalde in Rio. Een prachtige prestatie.

Iedereen met een lichamelijke handicap is welkom om mee te doen en kan zich opgeven bij de Boccia site: www.boccia.nl, www.bocciazwolle.nl of bij infosmbz@gmail.nl.Supporters zijn van harte welkom. Laat u verrassen door het spel van de gehandicapte spelers of probeer het zelf eens. De toegang is gratis. Het toernooi begint om 10.00 uur en om kwart voor vier is de prijsuitreiking. Boccia (spreek uit ‘botsja’)is een paralympische sport en staat ook tijdens de Olympische zomerspelen op het programma. Ook Nederland heeft een Olympisch team. Boccia is speciaal bedoeld voor mensen van alle leeftijden met een lichte tot een zware beperking. Boccia wordt voornamelijk gespeeld door mensen met een cerebrale parese (hersenaandoening met onder andere spasmen) en sporters die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen. "De sport boccia heeft zijn bestaan te danken aan de ontdekking van stenen ballen. Deze stenen ballen werden voor het eerst in een graf van een farao ontdekt, dat dateerde van ongeveer 6.000 tot 7.000 voor Christus. Deze ballen hebben toen een ontwikkeling meegemaakt waaruit nauw aan elkaar verwante mikspelen zijn ontstaan zoals jeu de boules en boccia. In het laatste decennium heeft boccia zich ontwikkeld tot een sport voor mensen met een handicap, en zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. In 1989 werd boccia in Nederland geïntroduceerd"

 

Artikel delen:

Reageer