CSV ’28 machteloos ten onder in Avereest

CSV ’28 heeft in en tegen het laaggeplaatste Avereest geen einde kunnen maken aan de reeks slechte wedstrijden die de ploeg nu al geruime tijd aflevert. Hoewel het team niet volledig was, mocht je tegen Avereest wel wat meer inzet en beleving verwachten. Het liep allemaal wel wat anders.

Avereest miste door een schorsing en blessures vier basisspelers, maar in de wedstrijd was dat beslist niet te merken omdat de ploeg de wil toonde te willen vechten voor een goed resultaat. Ook CSV was niet compleet (Michael Smit geblesseerd en Roger Knoops disciplinair gestraft), maar in tegenstelling tot Avereest speelde de ploeg vanaf het allereerste begin futloos en met weinig inzet. Bovendien was er veel onnodig balverlies en stapelden de misverstanden zich op.

Avereest was na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Assink, direct de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging en de ploeg had al na 10 minuten succes. Bij een aanval over links greep de CSV-verdediging niet resoluut in en stelde Marcel Baas zo in staat om uit een ‘onmogelijke’ hoek de 1-0 in de touwen te schieten. CSV probeerde nog wel wat terug te doen, maar het was alles veel te slap en zonder inspiratie. Goed bekeken kreeg de ploeg maar enkele kansjes, en niet meer dan dat. Met in de eerste helft nog 5 minuten te gaan leverde een goede aanval via Jeroen van Houten, Matthijs Kremer en Jeroen Soppe, pas de eerste eigen uitgespeelde kans op. Het schot van Elvin Matuankotta werd echter tot corner verwerkt. Toen even later keeper Jan Westerman van Avereest de bal precies voor de voeten van Raymond Lachenal schoot, was dat dé kans op de gelijkmaker. De spits miste echter jammerlijk. Vrijwel in de tegenstoot scoorde Avereest wel. Over links leverde Marcel Dijk een voorzet af, die zijn broer Jeroen op slag van rust doeltreffend afrondde (2-0).

Direct na rust probeerde CSV nog wel om de bakens te verzetten, maar de aanvallen waren zonder enig gevaar en fantasieloos. Dit offensiefje duurde slechts een kwartier en toen werd de wedstrijd in feite beslist. Bij een hoekschop werd de bal door keeper Peter Smit min of meer slecht verwerkt en kreeg Marcel Dijk de kans op een presenteerblaadje om raak te koppen (3-0). Het enige wat CSV nog op kon brengen was een kopbal van Jeroen Broekroelofs in handen van de keeper. Verder kwam de ploeg niet meer in de buurt van het vijandelijke doel en droop de ploeg na 90 minuten met de straat tussen de benen af.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel:       Peter Smit.

Achter:   Mayken Stolte, Pascal Frederiks, Jeroen Broekroelofs en Edgar Dolleman.

Midden:   Yavuz Özdemir (63. Tjaard Prins) , Jeroen van Houten (75. Klaas Luth) en Matthijs Kremer (50. Hasan Duman).

Voor:       Raymond Lachenal, Elvin Matuankotta en Jeroen Soppe.

John Balster

Artikel delen:

Reageer