€ 7.000,- voor het Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Zwolle ontving afgelopen week een bedrag van € 7.000,-. De Albertha van Staveren stichting doneerde het bedrag. Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis in Zwolle, kreeg de cheque overhandigd.

van_staveren-ronald_mcdonald_huis_zwolle.jpg
Op de foto van links naar rechts: Jitha van Staveren, Lianne Booijink en Germuth Monsma (secretaris van de Albertha van Staveren stichting)
Fotografie: Evelien fotografie

De Albertha van Staveren stichting is opgericht door brandstofleverancier Van Staveren in Emmeloord. De stichting hoeft tot doel ernstig zieke mensen (financieel) te helpen of hun familie te ondersteunen. De aanleiding van de donatie is een symposium waar Van Staveren haar 70-jarig bestaan vierde met relaties. In plaats van een cadeau werden genodigden gevraagd een bedrag over te maken aan de stichting. Lianne Booijink was aangedaan verrast en vereerd dat juist het Ronald McDonald Huis werd gekozen als goede doel. Het bedrag wordt o.a. besteed aan een nieuwe keuken voor het huis. In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Ronald McDonald Huis is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Jitha van Staveren vertelde, tijdens het symposium in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord, over haar visie op de toekomst van de brandstofbranche. En deelde haar ambities om hetgeen haar opa en vader realiseerden in de Noordoostpolder en Flevoland door te trekken naar de rest van Noordoost Nederland. Haar vader Nico van Staveren nam het publiek mee naar het ontstaan en de rijke geschiedenis van de organisatie, die hij 45 jaar leidde. Hij vertelde hoe zijn vader en moeder pionierden en hoe hij zelf volop kansen kreeg en deze ook benutte. "Het ondernemen zit in onze genen", vindt Nico van Staveren. Het symposium is voor hen beiden zeer geslaagd. Mede door het mooie bedrag dat het heeft opgeleverd.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mc Donalds maakt vele miljarden op jaarbasis winst door o.a. niet het meest beste voedsel te verkopen aan mensen die daar ziek van kunnen worden en zelfs ook worden. Daarom vind ik het nog steeds heel vreemd, dat niet het bedrijf Mc Donalds zelf, maar merendeel particulieren en bedrijven wereldwijd geld in het zogenaamde Rob MC Donalds fonds stoppen, om kinderen te helpen die mede o.a. ziek zijn geworden van juist dit soort fastfood dat Mc Donalds zelf namelijk verkoopt. Het lijkt wel een soort instandhouding met dit “fonds” om het slechte daarachter te verbloemen.


  ⚠️ Meld

 2. Moeten ze dan stoppen met het MC donalds huis?
  Ze verkopen ook salades hoor. Het eten van MC donalds is nog altijd een eigen keuze.
  Dit huis biedt de mogelijkheid voor ouders om bij hun kinderen te zijn.
  Snap heel goed dat mensen dit steunen.  ⚠️ Meld

 3. @1stejohn

  Natuurlijk is dit allemaal hun een eigen keuze, maar er zijn niet allemaal mensen op de wereld die zo intelligent zijn zoals jij. Nogmaals; Mc Donalds koppelt haar naam aan een goed doel, terwijl ziektes mede direct/indirect door Mc Donalds zelf worden veroorzaakt. Hoe hypocriet is dat niet? Laat Mc Donalds van hun miljardenomzet zelf eens een goed doel opzetten, waarbij zij die enkel en alleen zelf 100% financieren i.p.v. donaties te vragen van andere bedrijven en particulieren. Ja dat kost Mc Donalds geld en dat willen zij niet betalen. Deze hele opzet van Mc Donalds is enkel en alleen maar één grote Amerikaanse marketing truc om mensen te misleiden om hierdoor hun eigen bedrijf te promoten ten koste van.


  ⚠️ Meld

 4. Ik deel je mening niet steven. Al wordt er 1 gezin beter van. Welke vergelijkbare multi national doet hetzelfde voor zieke kinderen op grote schaal? Alcohol is nog steeds de grootste verslaving. Het Heineken huis? Met een hossende koning ? Geintje natuurlijk.
  Maar inderdaad zit er een groot marketing apparaat achter, maar veel bedrijven gebruiken diezelfde marketing ook weer om zichzelf te promoten. Ik vind dat prima als er een gezin mee geholpen kan worden.


  ⚠️ Meld

 5. Je kunt ook hamburgers en friet verkopen zonder er allerlei smerige dingen in te stoppen. Vlees van vrije uitloop koeien of in de natuur geschoten wild, aardappels zonder gifstoffen, etc. Dat is gezonder dan een salade met vette saus en allerlei chemicaliën. En de winst daarvan kun je ook investeren in een Donald McRoland Huis of weet ik veel hoe dat godvergeten ding heet. Feit is: neem niet genoegen met minder!!


  ⚠️ Meld

Reageer