Première voorstelling Theater Gnaffel uitgesteld

Zwolle – Aankomend weekend zou de nieuwe voorstelling Het Wilde Westen van Calamity Jane van Theater Gnaffel in première gaan in Schouwburg Odeon in Zwolle. Wegens omstandigheden ziet Theater Gnaffel zich genoodzaakt de première uit te stellen en vinden de voorstellingen dit weekend geen doorgang. De première zal worden verplaatst naar dinsdag 21 februari om 19.30 uur.

image003.jpg 

Informatie en kaartverkoop
Mensen die al in het bezit zijn van kaarten worden via de Zwolse theaters op de hoogte gebracht van de wijziging. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Kaarten à 12 euro kun je reserveren via de website www.zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900-1435 (€ 0,45 per minuut; ma t/m vr 9.00-21.00 uur, za & zo 10.00-20.00 uur) of bij de kassa in Schouwburg Odeon (dagelijks geopend van 10.00-20.30 uur). Voor meer informatie en een overzicht van alle speeldata en locaties kun je kijken op www.gnaffel.nl.

Het Wilde Westen van Calamity Jane (8+)
Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de film met Doris Day in de hoofdrol of de televisieserie Deadwood. Spuug in je handen en stop je vingers in je oren, want nu komt ze langs bij Theater Gnaffel voor haar woeste Wild West verhaal.

Scheldend en tierend is Calamity Jane de ster én de schrik van de show. Ze drijft poppenspeler Elout Hol tot wanhoop en lijkt voor niemand bang. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens.

Calamity Jane was de eerste vrouw die een broek droeg en een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Haar levensverhaal wordt in deze voorstelling verteld. Misschien dat ze er hier en daar wat bij verzint, maar dat mag in het theater. Samen met Elout vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt al bijna dertig jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Artikel delen:

Reageer