Leerlingen delen talent met leerlingen

Zwolle – Leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap in Zwolle geven creatieve lessen aan leerlingen van basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen. Twee dramatalenten, Evi Dille en Jet Berkman van de Van der Capellen, geven workshops drama tijdens de wekelijkse creatieve middag van OBS De Bonte Stegge.

Vrijdag 27 januari gaven Evi Dille en Jet Berkman, die beide de talentenstroom drama in 5 havo op Van der Capellen volgen, hun eerste workshopmiddag op De Bonte Stegge. Evi: "Het was een superleuke ervaring. De leerlingen begonnen wat onwennig, maar binnen ‘no time’ waren de leerlingen helemaal in hun rol. Juichen, springen, gillen! ‘Doe maar lekker gek’, was de opdracht. Wij hadden niet verwacht dat ze zó enthousiast mee zouden doen!" Vrijdag 3 februari gaan Evi en Jet de tweede workshopmiddag op De Bonte Stegge verzorgen. Jet: "We hebben er heel veel zin in want de leerlingen weten nu wat ze kunnen verwachten. We gaan ze nu uitdagen om ècht te gaan acteren. Wij leren hier zelf ook veel van, want acteren is geweldig, maar je kennis delen met enthousiaste leerlingen maakt het nog veel mooier!".

Basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen werken dankzij de workshopmiddagen op een leuke manier samen aan hun creatieve ontwikkeling. Bovendien krijgen de leerlingen van De Bonte Stegge zo alvast een voorproefje van de middelbare school. OBS De Bonte Stegge in Dalfsen heeft veel aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs en een veilig pedagogisch klimaat. Met succes, want afgelopen schooljaar heeft De Bonte Stegge een prachtig inspectierapport ontvangen. Daarnaast heeft De Bonte Stegge veel aandacht voor talentontwikkeling van hun leerlingen. Hier vond De Bonte Stegge in de Van der Capellen scholengemeenschap een goede partner. De Van der Capellen heeft namelijk talentontwikkeling als speerpunt. Op de Van der Capellen is de ontwikkeling van individuele talenten opgenomen in het onderwijsprogramma. Daarbij worden leerlingen geholpen om ook buiten de school hun talenten nog extra te ontwikkelen. Zo leidt Van der Capellen leerlingen op tot succesvolle actieve wereldburgers. De Bonte Stegge en Van der Capellen hebben een leuke en uitdagende samenwerking gevonden die alle leerlingen de kans geeft het mooiste en beste uit zichzelf te halen!

Artikel delen:

Reageer