Ondergrondse schatten verdienen publiek

Zwolle – Het idee van ondergronds varen en ondergrondse schatten krijgt een vervolg. In een gesprek tussen de gemeente Zwolle en de initiatiefnemers, de Actuele Moderne Devotie Beweging, werd duidelijk dat beide partijen enthousiast zijn om ondergronds Zwolle meer aan het publiek te laten zien.

Wat betreft de Grote Aa biedt de oostkant bij de Pelkwijkstraat en Plantagekerk mogelijkheden. Het andere deel van de overkluisde Grote Aa is een monument, en te mooi om te beschadigen. Wel staat de gemeente positief tegenover het idee om dit bijzondere monument toch zichtbaar te maken voor een groter publiek. Hetzelfde geldt voor de Kleine Aa. Wat is het verhaal achter deze twee riviertjes en de mensen die daar woonden? Zowel de gemeente Zwolle als de Actuele Moderne Devotie Beweging voelen veel voor een jaarlijkse publieksdag. De Dag van Ondergronds Zwolle is daarmee geboren. De komende tijd zal onderzocht worden welke locaties allemaal mee kunnen doen en wat daar nog voor nodig is.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ik ben in de ondergrondse gewelven van Edinburgh geweest en dat heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. De paranormale activiteiten zijn bijzonder hoog in dit soort krochten. Sinds mijn bezoek heb ik veel last van hoofdpijn en droom ik vaak over overledenen die mijn bed komen demonteren.


  ⚠️ Meld

 2. Hoezo is de overkluisde Grote AA te mooi om te beschadigen? Als je aan de Oude Vischmarkt en het Gasthuisplein een gracht heb liggen met een mooie kade, dan is er niets mooiers!

  Ik vind het goed dat er nu wel echt werk gemaakt gaat worden van de ‘ondergrondse schatten’, maar ik ben bang dat het toch niet half zo mooi wordt als dat het zou kunnen worden.


  ⚠️ Meld

 3. Dat ben ik volledig met je eens, paintball. Jonge mensen gaan deze gelegenheid aangrijpen om zich te vermaken met zogenaamde ‘kunst’, rap battles en onveilige sex! En dan mag de belastingbetaler weer kind van de rekening worden als de ME ze er uit moet slaan.


  ⚠️ Meld

Reageer