PEC Zwolle pakt belangrijke punten

Zwolle – PEC Zwolle heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen in de eredivisie. Sparta wordt, dankzij doelpunten van Queensy Menig, Nicolai Brock-Madsen en Erik Israelsson, ondanks een spannende slotfase verslagen (2-3). ,,De wedstrijd had geen minuut langer moeten duren", vertelt een opgeluchte trainer Ron Jans.

Nieuweling Ouasim Bouy, die deze week opnieuw gehuurd werd van Juventus, begon direct in de basis. Dit omdat Ted van de Pavert door rugproblemen niet inzetbaar was. Al binnen tien seconden had Zwolle zomaar op achterstand kunnen komen. Rick van Drongelen probeerde het vanaf de aftrap met een poging vanaf de middenlijn, maar doelman Mickey van der Hart lette op. In het restant van de eerste helft hoefde de Zwolse keeper nauwelijks in actie te komen. De beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd, al kreeg de formatie van trainer Ron Jans de beste kansen. Zo schoot Danny Holla net naast, miste een kopbal van Kingsley Ehizibue kracht en kon doelman Roy Kortsmit een volley van Bouy uit het doel houden. De grootste kans was vlak voor rust echter voor Holla. Doelman Kortsmit stond op het verkeerde been bij de vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij kon nog net op tijd, met behulp van de paal, redding brengen.

Direct na rust had de Spartaan geen antwoord op de rush van Queensy Menig. De linksbuiten, diepgestuurd door Django Warmerdam, omspeelde Kortsmit en schoot de bal beheerst in het verlaten doel. ,,Ja, dat was een lekker moment. Daardoor gingen we ook een stuk lekkerder spelen", vond Warmerdam. Niet veel later stuurde Holla Nicolai Brock-Madsen diep, waarna de Deen de bal simpel in de hoek schoof. De Fransman Hervin Ongenda en de Zweed Erik Israelsson mochten in de slotfase debuteren. Israelsson pikte direct zijn doelpunt mee, door een voorzet van Youness Mokhtar in te koppen. Op dat moment stond Zwolle al even met tien man, doordat Bart Schenkeveld zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. In blessuretijd werd het door twee kopdoelpunten van invaller Mathias Pogba toch nog even spannend, maar Zwolle trok de zege over de streep. ,,Het was even spannend, twee tegendoelpunten op bijna identieke wijze. Gelukkig konden we het over de streep trekken", vond Warmerdam. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Belangrijke overwinning,maar 2 tegengoals in de blessure tijd mag toch niet gebeuren. Dat mag de verdediging, incl keeper, zich aanrekenen.


  Maak melding

 2. Heel belangrijke overwinning!! Wel slecht dat er nog 2 tegengoals vallen in de extra tijd. Nu op naar vrijdag. Nu moet het thuis ook eens gebeuren!!


  Maak melding

 3. Mooi dat we al met 0-3 voor staan anders had weer het softie ingrijpen van van der Hart ons weer de kop gekost.
  Gewoon even terug kijken en duidelijker kan het wéér niet twee blunders van van der Hart de keeper met al 42 doelpunten tegen!!!
  >:(


  Maak melding

 4. Steven, Hahn staal al heel lang niet meer bij PEC in het doel, overbodige opmerking dus. PEC moet het doen met van der Hart, het is niet anders. Prima driepunter gisteren, die 2 tegengoals in blessuretijd, who cares?


  Maak melding

 5. mooi 3 punten 😉

  ja die v/d hart die kost ons weer bijna de punten
  wat een pannekoek >:(

  dit is toch geen keeper
  hij is gewoon bang ….  Maak melding

 6. Hallo met adrie ben het wel eens met iedereen van der hard eruit begios of bredewold erin alleen tegen go a head egles pakte hij punten andere wed strujd niet hoor


  Maak melding

Reageer