THOR Zwolle succesvol bij ONK Survivalrun 2017

Zwolle – Afgelopen zondag 5 februari stond het Achterhoekse Gendringen in het teken van de Open Nederlandse kampioenschappen Korte Survivalrun (ONK KSR) met dit jaar een extra sterk deelnemersveld aangezien veel toppers uit de andere categoriën deelnamen. Het parcours van 9,5 km kende drassige weilanden, sompige akkers en heuvelachtige bospaden waarbij de atleten 28 hindernissen moesten overwinnen. Stijn Elferink tikte als eerste de bel aan. Thor Zwolle wist met 7 atleten bij de 50 besten van Nederland te finishen waarbij Eric van den Ham na blessures weer in vorm lijkt te komen door een 14e plaats overall en 2e veteraan achter matador Jan Nauta.

job_monkeybars_gendringen_.jpg 

De start baarde opzien doordat er met 60 atleten tegelijkertijd gestart werd en er eerst twee ronden over de atletiekbaan moest worden gelopen. Het tempo was per direct erg hoog en alle kanshebbers namen de goede uitgangspositie in om goed uit te komen voor de eerste hindernis. De atleten vlogen over de hele hoge houten wanden waarij menigeen een schoen in zijn gezicht kreeg. Dit deert de meeste survivalrunners niet want die weten van doorzetten. Dat bleek ook tijdens het vervolg van de wedstrijd want het loop- en klimtempo was ongenadig hoog waarbij een klein foutje direct consequenties voor de klassering had. Men klom over balken en rivieren, moest een stuk kayakken en boogschieten. Dit vergde de extra concentratie doordat je hartslag gigantisch hoog werd.

Het ONK Gendringen 2017 kenmerkte zich door hindernissen waarbij je vooral veel en lang alleen aan je armen hing. Hier had men bij Thor Zwolle specifiek op getraind wat resulteerde in een mooie klassering van zes atleten bij de top 50 van Nederland.

Op zaterdag was het de beurt aan de jeugd. Bij de oudste jeugdcategorie behaalde Merijn Stroomberg een prachtige zesde plaats. Thor Zwolle heeft sinds kort een wedstrijdgroep Survivalrun waardoor atleten met net even meer motivatie en/of talent in de gelegenheid worden gesteld om systematisch te werken aan hun prestaties maar waarbij altijd ruimte blijft voor plezier.

Artikel delen:

Reageer