Levenskunst kun je leren

Zwolle – Stap in de rijke traditie van het humanisme. Vanaf 15 maart organiseert afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond in De Groote Sociëteit de cursus Klassieke Levenskunst. De cursus is bedoeld voor iedereen die woont in en rondom Zwolle en Meppel en die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.

klk_cursusbeeld.png 

Niets is menselijker dan het stellen van levensvragen. Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol? Deze vragen zijn zo oud als de mensheid en hebben alles te maken met ‘levenskunst’. Houden deze vragen jou bezig en ben je op zoek naar een antwoord? Je bent niet de enige – en zeker niet de eerste… 

Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leer je over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om gaat en de relevantie voor uw eigen leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leer je scherper te denken over je leven en over wat je echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus.

In zes avonden maak je kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Socrates, Aristoteles en Epicurus komen aan bod.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom lezen we niet alleen teksten over deze denkers, ook oefenen we met medecursisten, onder leiding van een ervaren docent.

Voorkom dat je leven aan je voorbij kabbelt en ontwikkel in zes bijeenkomsten de vaardigheid een kunstwerk van je leven te maken!

De cursus vindt plaats in De Groote Sociëteit in Zwolle op woensdagavonden van 19:30 – 22:00 uur op 15, 22, 29 maart, 5, 19 april, 3 mei 2017. De kosten zijn € 160,-. Leden van het Humanistisch Verbond betalen € 110,-. Voor mensen met een minimuminkomen gelden aangepaste prijzen. Er is geen voorkennis of opleiding vereist. Voor aanvang van de cursus ontvang je een reader. Je kunt je nu aanmelden via www.cursushumanisme.nu . Sluitingsdatum: 1 maart 2017.

Artikel delen:

Reageer