WVF pakt de punten in Enter

WVF trok in een aardige wedstrijd tegen Enter Vooruit uiteindelijk aan het langste eind. In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd kwam WVF door een fraai uitgespeeld doelpunt van Richard Bouwmeester voor rust op een 0-1 voorsprong. 

De tweede helft drukte de Westenholtenaren door. Het harde werken en het snelle omschakelen werden uiteindelijk beloond. Twee mooie doelpunten van aanvoerder Martijn Ruijsch en een tegendoelpunt van Wim ten Brinke zorgden voor de verdiende 1-3 overwinning.

Waterkou, een schuchter najaarszonnetje en een zware Twentse grasmat vormden het decor voor het treffen tussen het “altijd lastige” Enter Vooruit en titelkandidaat WVF.  Beide teams lieten duidelijk de bedoeling van de middag zien : winnen ! Het spel golfde op en neer met kansen voor beide partijen. In de 20e minuut werd een  mooie voorzet vanaf rechts van Piet de Jong, met diagonale schuiver door Richard Bouwmeester vakkundig afgerond. ( 0-1) Enter Vooruit bleef gevaarlijk, maar een goed keepende Michel van der Aa stond zijn mannetje. Na een half uur was het opnieuw de Jong die na goed doorgaan zijn inzet via de paal naast zag gaan.
Het eerste geel van de middag kwam vlak voor rust  op naam van de captain van Enter Vooruit.

Na de thee wist de ploeg, van de aan het eind van het seizoen vertrekkende coach John Beijen, al snel orde op zaken te willen stellen. In de 50e minuut werd een door Marthijn van der Steege doorgekopte bal door Martijn Ruijsch opgepikt. Op snelheid passeerde hij de Enter defensie en gaf de Twentse goalie het nakijken. (0-2)

De interim coach van Enter Vooruit probeerde door een wissel het tij te keren. Maar vlak daarna was het opnieuw Ruijsch die, na prima voorwerk van de Jong, de bal het zwart-witte doel injoeg. (0-3)
Dennis Elferink ontving geel voor hands. Het verbaal sterke Enter Vooruit wisselde opnieuw. Maar het was weer Ruijsch die met een snoekduik-kopbal het net liet bollen. De arbiter floot voor buitenspel en maakte helaas daarmee één van zijn weinige fouten van de middag.
Het was Wim ten Brinke die voor Enter de tegentreffer liet aantekenen. (1-3) WVF speelde gaandeweg onrustiger. Jeroen van Leeuwen moest geblesseerd afhaken en Rene Dorgelo kwam voor hem in de plaats. De druk van de Twentenaren nam toe. WVF wisselde opnieuw. Een moegestreden Marthijn van der Steege maakte plaats voor Martijn Riphagen. De 5 minuten blessuretijd veranderden niets aan de einduitslag. WVF legt met dit resultaat beslag op de tweede plaats in de ranglijst van de 2e klasse H.

“Top!”, was de eerste uitgelaten reactie van spits de Jong. “We staan er  goed voor en zijn erg goed bezig. Aanvoerder Ruijsch was blij met de overwinning. “We creëerden aardig wat ruimte en hebben de zijkanten goed benut”, analyseerde  de centrale middenvelder tot slot.

Door: John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer