GL: Bezorgd over afhandeling meldingen

Zwolle – GroenLinks is bezorgd over de afhandeling van meldingen door de gemeente Zwolle. Een melding over een fietspad blijft een jaar liggen. De gemeente Zwolle werkt aan goede dienstverlening voor de inwoners. In tijden waarin het wantrouwen in de overheid groot is, vindt de fractie van GroenLinks Zwolle het belangrijk dat meldingen goed worden afgehandeld. Uit eigen ervaring weet de fractie dat dit niet altijd goed gaat. Raadslid Remko de Paus vraagt het college vandaag hoe meldingen worden opgepakt en hoe inwoners over hun melding worden geïnformeerd.

Op 29 januari 2017 was het precies een jaar geleden dat de gemeente Zwolle reageerde op een melding over het Steenweteringpad, een doorgaand fietspad in Zwolle-Zuid dat na een flinke regenbui op bepaalde stukken half blank komt te staan. Sindsdien blijkt de gemeente niet in staat concreet aan te geven wanneer dit probleem verholpen gaat worden. De Paus vraagt zich af of de gemeente in de reactie op meldingen wel duidelijk reageert: "Meldingen over scheve stoeptegels zijn redelijk eenvoudig op te pakken, maar er zijn meldingen waar meer onderzoek voor nodig is. Ik wil weten of de gemeente dit wel duidelijk maakt in de eerste reactie op de melding. Als je bijvoorbeeld zegt dat je het ‘zo snel mogelijk’ oppakt, dan verwacht je als melder niet dat er een jaar later nog niets is gebeurd. Wees dan eerlijk en geef aan dat je eerst onderzoek moet doen naar de situatie. En als iets niet eenvoudig kan worden opgelost is dat ook een duidelijk verhaal. Het scheppen van verwachtingen en daarna niet concreet maken, is niet goed."  

De fractie van GroenLinks wil tevens weten of de gemeente de melder standaard vraagt of de melding naar tevredenheid is afgedaan. "Als deze manier van reageren vaker voorkomt, vinden wij dat een zorgelijke situatie. Het schaadt het vertrouwen in de overheid, een vertrouwen waar we met zijn allen hard aan werken", aldus De Paus.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Dus de politiek moet zich gaan bemoeien met een
  melding over een fietspadje waar water op staat,
  begrijp ik. Ik zou denken dat de bestuurders er beter
  aan doen zulke zaken zorgvuldig uit te besteden.
  Dat doen ze niet e.e.a. lezende.
  Dingen op een goede manier uitbesteden
  is nogal een klusje in de openbare ruimte.
  Ik snap de vrees 😉  ⚠️ Meld

 2. Groen Links zou eens achter de gemeente Zwolle moeten gaan staan ipv dit ondermijnende gedrag iedere keer. Ga je druk maken om belangrijkere zaken


  ⚠️ Meld

 3. Eerst keihard bezuinigen op ambtenaren en vervolgens gaan lopen roeptoeteren dat ze niet snel genoeg in actie komen…waar in dit verhaal loopt het mis, Groen Links?!


  ⚠️ Meld

Reageer