Tweede kantoortoren Zwolle zestig meter hoog

Zwolle krijgt er een tweede kantoortoren bij. Op het terrein aan de Zwartewaterallee waar nu nog het Zonnehuis staat, laat Eurocommerce een kantorencomplex bouwen met als markeringspunt een zestig meter hoge toren. De toren komt op de hoek Middelweg/Zwartewaterallee te staan. Hij vormt straks het eindpunt van de zone langs de A28 die de gemeente heeft bestemd voor hoogbouw. Die begint bij de ABN Amro-toren aan het verkeersplein Zuid. (bron: Stentor)

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Daar kon je na de bouw van de ABN-IJsseltoren natuurlijk op wachten.
  Zwolle wordt (of we het nu leuk vinden of niet) gewoon het Manhattem aan de IJssel. Niet het Zwols-gemeentebestuur (van welke samenstellling dan ook) bepaalt hoe snel Zwolle wordt volgeplemd met dit soort 'bakstenen/glazen dozen' – maar projectontwikkelaars en grote bankinstellingen maken hier in ons mooie Zwolle de dienst uit.
  Zing dus maar mee:
  " Mensen noem elkaar geen Mietje – ?©?©nmaal zing je allemaal – allemaal het zelfde liedje – het is de schuld van het kapitaal "

 2. @J.Annus
  Wat doe jij eigenlijk z?©lf voor de kost? Ben jij soms zo'n typetje dat niets anders kan – dan zich als een domme loonslaaf te laten gebruiken en dan gefrusstreerd naar anderen roept dat ze dat ?³?³k moeten doen?

 3. De binnenstad wordt juist steeds meer in de oude eer herstelt. Autoluw, renovaties, nieuw straatlantaarns enz. En de nieuwbouwprojecten die er zijn vind ik juist gebouwd met respect voor het verleden. Zie het maagjesbolwerk bijvoorbeeld. En theater de spiegel is niet te hoog, en sluit mooi aan op de oude gevangenis. Gebouwen die van mij wel platmogen zijn bijv. het weezenlanden ziekenhuis (wat ook plat gaat), locatie scheapman (word herontwikkeld), het oude ptt gebouw aan de westerlaan (herontwikkeling) en de woonzorgflats bij de kamperpoort. En tsja, het museum aan de de melkmarkt, ik vind m mooi, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak 🙂

Reageer