Actie CCC in kader van eTwinning-project

Zwolle – De leerlingen van het Carolus Clusius College hebben afgelopen vrijdag verschillende activiteiten georganiseerd voor de leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Almere College. Deze activiteiten organiseerden zij in het kader van een eTwinning-project over de vluchtelingenproblematiek in Europa. Met dit project won het CCC in oktober een landelijke prijs. De leerlingen wilden het prijzengeld goed besteden en kwamen op het idee om een leuke ochtend voor de ISK-leerlingen te organiseren.

dsc_0320.jpg 

De Internationale Schakelklas was op uitnodiging van de derdejaars leerlingen van het internationaal gymnasium Orfeo op het CCC. Het was voor de ISK-leerlingen de allereerste keer op een Nederlandse middelbare school. De leerlingen namen deel aan verschillende activiteiten. Zo konden de leerlingen van beide scholen meer over elkaars achtergronden te weten komen tijdens een speeddate en namen zij deel aan sportactiviteiten. Aan het einde van de ochtend genoten de leerlingen van een Hollandse lunch. De CCC-leerlingen hadden hiervoor een dubbele lunch meegenomen, die zij deelden met de ISK-leerlingen. 

‘Het was een bijzondere kennismaking, waarbij de leerlingen kennismaakten met elkaar en van elkaar konden leren. Deze ontmoeting heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de leerlingen’, aldus Amanda van Dijk, docent van het Carolus Clusius College.

Artikel delen:

Reageer