Verdachte beroving oudere vrouw aangehouden

Zwolle – De politie heeft maandagochtend 6 februari een verdachte aangehouden voor de beroving van de oudere vrouw die plaatsvond op zondag 22 januari.

Bij deze beroving werd van een 73-jarige vrouw de tas van de arm gegrist. De vrouw kwam door de heftige ruk aan de tas ten val. Onderzoek door de recherche leidde tot de uit Zwolle afkomstige verdachte. De 28-jarige man werd aangehouden en er werd een doorzoeking gedaan in zijn woning. Daar werden ook goederen aangetroffen afkomstig van deze beroving. In belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. 28 jaar, en dan zo’n streek leveren.
  Iedereen snapt natuurlijk wel dat dit voor 99,9 % aan een Nederlander met niet westerse achtergrond gelinkt kan worden.
  Kansloos!


  ⚠️ Meld

 2. wordt het daderprofiel van deze casus achterwege gelaten om stemmingmakerij tegen te gaan? om mensen met vooroordelen geen voer voor nutteloze post’s te geven?
  ik denk aan emigreren


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig zie ik samen met heeeel veel Nederlanders wel de relevantie van het signalement van de dader of daders van de achterbakse beroving van een 73 jarige vrouw.
  Het is geen snoepje uit de winkel van sinkel dat ontvreemd werd.
  Of een oude stationfiets.


  ⚠️ Meld

 4. @DeCock, en dan zou het signalement in jouw gekleurde plaatje passen. Wat is dan de oplossing? En dan graag ff wat meer dan alleen:Allemaal het land uit, want dat is praktisch onhaalbaar of grenzen sluiten, waarbij ïedereen straks weer steen en been klaagt om 2 uur voor een grensovergang stil te staan. Laat staan dat bijv. Israël aantoont dat grenzen sluiten niet zaligmakend is.
  Dus niet alleen de populistische oplossing roepen, graag ook aandacht voor de gevolgen.

  En nee, ik negeer niet dat er problemen zijn en sommige groepen meer onjuist gedrag vertonen dan anderen. En nee, ik stem ook niet links.

  Voetnoot:
  Voor mij is polpulisme: De suggestie wekken dat (politieke) problemen heel eenvoudig op te lossen zijn, zonder rekening te houden met de praktische haalbaarheid en/of de (maatschappelijke) gevolgen.


  ⚠️ Meld

 5. “Jouw” is “het”
  Ik heb nooit gezeg het land uit.
  Maar de grenzen moeten nou eenmaal wel dicht.
  Anders is het dweilen met de kraan open, en dat doet niemand tenzij je oliedom bent.
  Min. 1 jaar celstraf zonder korting, bij herhaling 2 jaar zonder korting.
  En dat is natuurlijk al erg weinig voor zo’n laffe daad die op zichzelf al een extra lijfstraf zou moeten krijgen.
  Dat is mijn mening, en wat iemand anders daar an vind maakt mij eerlijk gezegd niet zo veel uit.
  Mijn mening is namenlijk mee gegroeid met de ernst van de misdaden de laatste jaren.  ⚠️ Meld

 6. Dank voor je reactie en aanvulling. Volledig eens met hoger en harder straffen. Ruimte genoeg, want gevangenissen lopen leeg (volgens mij juist door softe veroordelingen). Levert ook weer werk op, mooie “bijvangst”.

  Grenzen dicht is naar mijn idee niet de oplossing. Criminelen en illegalen zullen altijd wegen vinden om binnen te komen. Het land zadel je wel op met extra kosten (grenswachten, economische schade transport, etc). Ben zeker niet compleet overigens, maar dat is mijn mening.


  ⚠️ Meld

 7. @Passant

  Je kan het ook andersom stellen:

  De politiek onderneemt geen enkele moeite om bepaalde problemen die bij het merendeel van de burgers leven in Nederland te evalueren en deze vervolgens om te zetten in een daadkrachtig optreden ten voordele van diezelfde burgers.


  ⚠️ Meld

 8. Ik dacht laat ik weer eens kijken en reageren op WLZ. Maar zo’n troll als Richard Grafhorst past in het straatje met diegene wat de reden is waarom ik nog steeds geen zin meer heb om discussie te voeren hier.

  Toetsenbordheld ‘Richard’.


  ⚠️ Meld

 9. Richard Grafhorst, is wat kort door de bocht. Maar als hij bedoelt dat de dader een paar jaar moet zitten zonder kans op vervroegde vrijlating dan ben ik dat met hem eens. En we hoeven zo iemand niet met handschoenen aan te pakken, jaaaaaaa met bokshandschoenen misschien hahahahahahahahah


  ⚠️ Meld

Reageer