Te land, ter zee en voor ’t Swolsch Café

Zwolle – Een groep fanatieke carnavalsvierders heeft in samenwerking met Doexa Funverhuur en ’t Swolsch Café een aantal jaar geleden het plan opgevat om een groots evenement neer te zetten tijdens carnaval. De jongste jeugd van Sassendonk moet aan carnaval verbonden worden en blijven en om dit te realiseren zal er voor deze groep ook genoeg moeten worden georganiseerd. Uitgangspunt: Een mooi evenement neerzetten om nooit te vergeten en zo bij te dragen aan een geweldig carnaval binnen Sassendonk voor jong en oud! Op de vrijdag voor carnaval gaat een groot aantal verenigingen al jaren op scholenbezoek om daar feest te vieren met hun prinsen/prinsessen.

Op carnavalszaterdag is er de grote Sassendonkse optocht die al jaren massa’s mensen op de been brengt en een genot is voor het oog voor de carnavalsvierders. Ook kinderen genieten enorm van dit spektakel. Gezien de vakantiespreiding blijft dan de zondag over. Her en der zijn er verspreid door de stad wel een aantal kinderactiviteiten, maar iets groots en moois was er eigenlijk niet. Vorig jaar heeft het A-team al een mooi "festival" terrein weten te realiseren en na dit belachelijke succes heeft het A-Team besloten om voor het komende carnaval de 2e editie van ‘Te land, ter zee en voor ’t Swolsch Café’ te organiseren: Nog groter en nog meer spektakel! Ook deze editie zal de Kids Jumping Stroate weer opgebouwd worden met een gebied voor de jongste jeugd en een apart deel voor de iets oudere jeugd met nog meer springkussens als vorig jaar! Naast de springkussens mogen de popcorn- en suikerspinmachine natuurlijk niet ontbreken. Naast de Kids Jumping Stroate zal er voor de oudere jongeren en volwassenen onder ons een nieuw evenement worden georganiseerd, te weten: "Wie kump ‘er uut de Sassendeure".

Een open podium voor allerhande carnavaleske en serieuze zangers, dansmariekes, bandparodisten, noem maar op. Hiervoor zal er een tijdelijk podium verrijzen met een apart VIP gedeelte voor de artiesten. Het programma is al mooi gevuld, maar er is altijd ruimte voor meer gekkigheid. Aanmelden kan via ateamzwolle@hotmail.com Ook zal het TV scherm weer tevoorschijn getoverd worden. Om 14.30 zal de wedstrijd Feyenoord-PSV live worden vertoond. Onder het genot van een drankje en/of hapje zullen wij op een sportieve wijze deze wedstrijd volgen. Olderwetse Kruu-waang-rees: Rondom de springkussens zal een parcours worden uitgezet om weer leven te blazen in de ouderwetse kruiwagenrace. Eenieder die hier zin aan heeft, dagen wij bij deze uit om mee te doen! Het zou natuurlijk prachtig zijn als het complete prinsendom van Sassendonk de degens met elkaar zou kruisen! Al met al een afwisselend programma en een voor jong en oud toegankelijk evenement, dus: Maak 26 februari vrij in je agenda en kom carnavalszondag massaal richting ‘t Swolsch Café voor een spektakel dat zijn weerga niet kent!!!

Artikel delen:

Reageer