Stadsfinale straatvoetbal 6 tegen 6

Zwolle – Ben je gek op straatvoetbal en wil je meedoen met de stadsfinale van de Cruyff courts 6 vs 6? SportService Zwolle en de Cruyff Foundation organiseren, op 15 maart 2017 de stadsfinales van het grote straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6. De winnaars van de stadsfinale strijden, op 17 mei in Zwolle op dezelfde locatie, tegen de winnaars van de Cruyff Courts uit de regio om een plek in de halve finale. Uiteindelijk zal de landelijke finale plaatsvinden in Enschede.

ZWOLLE – Het doel van de Cruyff Courts 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruyff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Dit evenement is een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien. Tijdens het toernooi gaan jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 de strijd met elkaar aan. Een team bestaat uit 6 tot 10 spelers en er is een toernooi voor jongens en voor meiden.

De Zwolse stadsfinale vindt plaats op 15 maart 2017 op het PEC Zwolle Cruyff Court, aan de Palestrinalaan te Holtenbroek.

Aanmelden
Wil jij ook meedoen? Meldt je team dan aan vóór vrijdag 24 februari 2017 aan op de website: http://www.sportservicezwolle.nl en let op: Vol=vol

Artikel delen:
Reacties 19
 1. 6 tegen 6???? Waar slaat dit op? Het is 5 TEGEN 5! Het komt uit Engeland en heet FIVE-A-SIDE! Hoe moeilijk is dat nou? Blaas die hele boel maar weer af want één ontspoorde schlemiel heeft het weer verziekt.


  ⚠️ Meld

 2. Nou, Greta maakt met één domme ongenuanceerde opmerking weer elke zinvolle discussie overbodig. Man man man, wat gaat het niveau hier omlaag de laatste tijd.


  ⚠️ Meld

 3. Een betere discussie begint bij jezelf, Historischbesef 🙂 Laat Greta maar lekker in haar eigen Engelse sop gaar koken. Ik wil graag een inhoudelijke discussie met jou doen.

  Ik ben héél blij met dit initiatief want ik ben gek op voetbal. Vroeger voetbalde ik zelf ook maar nu kijk ik vooral als jonge mensen het doen. Ik heb direct mijn kinderen gebeld om ze aan te sporen mee te doen. Ik laat ook sjaals drukken met hun namen er op.


  ⚠️ Meld

 4. Hallo Historisch besef. Jouw naam doet vermoeden dat je de historie beseft, maar de historie van 5 a side is jou dus niet bekent nou lekker hoor en dan wel zo reageren ik merk al vaker dat je veel minder historisch beseft dan je denkt hoor. 5 a side is echt een heel belangreik ding in Engelsland hoor.


  ⚠️ Meld

 5. Misschien ben ik wel iets te radicaal uit mijn slof geschoten. Het was niet mijn bedoeling om de discussie de hals om te draaien als een bankschroef.

  Ik heb enkele jaren in Engeland gewoond, en daardoor ben ik erg emotioneel geïnvesteerd in bepaalde culturele elementen. Ik wordt ook vaak boos als Nederlandse restaurants denken een High Tea te kunnen serveren terwijl het dan gaat om een stel kleffe biskwietjes en een bak slootwater.


  ⚠️ Meld

 6. Dat geeft werkelijk waar HELEMAAL NIKS, Greta. Ik begrijp jou heel goed. Ik lees woede, maar ik daarachter voel ik passie en liefde en dat vind ik mooi. Tegenwoordig is iedereen maar zo van: ach we zien wel! Maar jij laat je de mond niet dichtpoetsen, mooi! Ga je met mij naar het voetbal kijken? Dan doen we gewoon alsof er vijf mensen op het veld staan! Haha!


  ⚠️ Meld

 7. Dus je steelt iets uit Engeland, maakt het kapot en propt er je eigen rommel in en dat moeten we dan maar accepteren? Schaam je! Ga je gang maar joh, ik hoop dat je er van kan genieten zonder schuldgevoel. Barbaar.


  ⚠️ Meld

 8. Steven Bruins, je bent echt respectloos bezig. Greta probeert ons iets te leren, maar jij blijft halsstarrig tegen de bierkaai vechten. Probeer je eens in te leven in een ander! Zonder de Engelsen hadden we hier geeneens voetbal, dus ik denk dat een pas op de plaats wel gepast is!


  ⚠️ Meld

 9. Advies aan reageerders: Reageer niet op Steven en Greta, beiden kramen onzin uit over dit topic. 6 tegen 6: Prima! Veel plezier aan alle deelnemers.


  ⚠️ Meld

 10. Goed gezegd Leonardus! Ik zal er zijn met mijn gevolg (dat krijg je op mijn leeftijd, haha) Steven en Greta zijn van harte uitgenodigd voor een lekker fris biertje.


  ⚠️ Meld

 11. @Leonardo

  Lezen beste vriend. Misschien is dat best moeilijk voor jou, maar ik zou het toch maar eens gaan proberen. Tussen de regels door kan jij lezen, dat ik voor een 6 tegen 6 ben. In het vervolg iets beter opletten s.v.p. voordat je weer iets onzinnigs gaat uitkramen.;)


  ⚠️ Meld

 12. Okay, ik zal proberen redelijk te blijven. Dat past ook bij mijn karakter. Ik heb er een mailtje over gestuurd naar de wedstrijdleiding en ze hebben beloofd dit te onderzoeken. Als hieruit blijkt dat het tòch 6 tegen 6 wordt, dan hoor je mij niet meer en kom ik graag een biertje drinken met Bert. Mijn overleden man heette ook Bert, dus dat wordt leuk.


  ⚠️ Meld

 13. Het doel van de Cruyff Courts 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruyff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden.

  kan het zo zijn dat ze een variant op de Engelse 5-5 hebben bedacht ?

  sowieso prachtig om de jeugd in beweging te krijgen, linksom of rechtsom toch ?


  ⚠️ Meld

 14. Wat een gezeik zeg. Zij doen het met 6v6, elders doen ze 5v5 of zelfs, kennen jullie vast 11v11. Het zijn gewoon allemaal variaties op hetzelfde spelletje.

  Waar je je maar druk om kunt maken zeg.


  ⚠️ Meld

Reageer