Oude noodaggregaat naar Scania Museum

Zwolle- De Zwolse woningcorporatie deltaWonen is onlangs gestart met een groot verbouwproject aan de Harm Smeengekade 20 (HSK20) in Zwolle. Op dit moment wordt het pand klaar gemaakt voor de (gedeeltelijke) sloop.

In de HSK20 stond nog een oude Scaniamotor uit 1968. Deze deed dienst als noodaggregaat voor De Nieuwe Haven. Bij deltaWonen (eigenaar van de HSK20) realiseerde men zich dat deze Scania-motor zeer bijzonder is. De oude motor heeft in totaal nog maar 42 uur gelopen en dat is, gezien het bouwjaar, uniek te noemen. Daarom heeft deltaWonen besloten om het noodaggregaat cadeau te doen aan het Scania Museum in IJhorst.  

Op donderdag 9 februari droeg Evert Leideman (directeur-bestuurder deltaWonen) het noodaggregaat over aan museumeigenaar Cees Zandbergen. "Het doet me deugd om na jaren trouwe dienst in de HSK20 te Zwolle het aggregaat terug te kunnen geven aan Scania. De motor is daarmee terug bij zijn maker," vertelt Leideman bij de bijzondere overdracht. Zandbergen is zeer verheugd met deze gift. "Het is een prachtige motor en wij hebben er al een goede bestemming voor. We gaan de motor gebruiken voor verwarming van de museumloods". Verwarming van de grote museumloods was tot nu toe lastig, maar is wel van groot belang voor de kwaliteit van de verzameling oude Scania’s. Daarmee wordt het noodaggregaat uit de HSK20 weer duurzaam hergebruikt.

Het Scania-museum in IJhorst is te bezoeken op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Bel dan met 06- 101 083 46 (Harry Brand) of 06 201 133 065 (Cees Zandbergen)

 

Artikel delen:

Reageer