Oproep beleid voor MKB en familiebedrijven

Zwolle – Onder de noemer "de wijsheid uit het Oosten" bood CDA kandidaat-Kamerlid Hilde Palland vrijdagavond aan CDA lijsttrekker Sybrand Buma een pamflet aan voor MKB beleid. Dit gebeurde bij een grote campagnemanifestatie van het CDA met de regionale kandidaten op het Deltion College in Zwolle.

pamflet_mkb.jpg 
van links naar rechts Hilde Palland, Sybrand Buma, Eddy van Hijum en Pieter Omtzigt.

Beleid voor MKB en familiebedrijven
Palland roept met het pamflet op om specifiek gericht beleid te maken voor MKB en familiebedrijven. Dat zijn de stabiele motoren van de economie en werkgelegenheid. Het zijn vaak maatschappelijk betrokken en lokaal gewortelde bedrijven. ‘Die verdienen onze aandacht.’ Palland roept op om in te zetten op verbetering van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en ondersteuning van bedrijven bij doorgroeien & bedrijfsopvolging.

Overijssel als voorbeeld
Overijssel is uitgeroepen tot de meest MKB vriendelijke provincie en kent ook specifiek beleid en regelingen om familiebedrijven te ondersteunen in hun ontwikkeling.
"Het is voor onze werkgelegenheid van belang om juist deze bedrijven een steuntje in de rug te geven", stelt Hilde Palland. "Laten we leren van de kennis en successen die hier in Overijssel zijn opgedaan en die benutten in Den Haag. Goed voor economie en werkgelegenheid."

 

Artikel delen:

Reageer