Steppen langs bezienswaardigheden in de stad

Zwolle – De step is het ideale vervoermiddel om de stad te ontdekken. In de meeste delen van de binnenstad zoef je met de step overal doorheen. En je kunt ook de hoogtepunten van de stad meepikken die juist niet in het centrum liggen, zodat je een compleet beeld krijgt van Zwolle.

Steppen op een stoere kickbike is de leukste manier om een rondrit langs culturele en historische bezienswaardigheden te maken (en je spieren te trainen), veel handiger dan lopen of op de fiets. Er is geen oefening voor nodig, en je hebt een leuk uitje in de buitenlucht. Een gezond gevoel, gespierde billen en verbaasde blikken zijn de gevolgen van een tocht op de kickbike, samen met stepgroep De Vrije Stepper. We zien deze steppers steeds vaker bezig in Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Stepgroep De Vrije Stepper maakte vorige week, vlak voor dat de sneeuw doorbrak, een rondrit in Zwolle. De steppers stonden stil bij bezienswaardigheden als de Glazen Engel op de Grote Markt en de Sassenpoort. Onderweg werd wat verteld over de Zwolse geschiedenis. Zo hoorden zij hoe de Korte Ademhalingssteeg aan zijn naam is gekomen.

 

Stepgroep De Vrije Stepper heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen op de step te krijgen. Daarom biedt de groep trainingen en tochtjes gratis aan en zij hebben daarvoor ook een aantal steps beschikbaar. Het is gezellig en al snel heb je de techniek onder de knie en ben je ook stepverslaafd! Al snel leg je flinke afstanden af en vliegen de kilo’s er af terwijl je een gespierd lichaam overhoudt.

De drempel om lid te worden van een wedstrijdteam met de samenhangende kosten en verplichtingen is voor een aantal mensen te hoog. Daarom biedt de stepgroep het steppen gratis aan, er zijn geen lidmaatschapskosten of kledingvoorschriften. Woensdag is de vaste trainingsavond. Een groepje maakt dan een tocht door de omgeving. Vrije Steppers spreken ook vaak individueel af voor een tochtje. Ook rijden ze regelmatig tochten buiten de regio. Maar niets is verplicht, je bepaalt altijd zelf waar je aan mee doet. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.devrijestepper.nl of neem contact op met Arie Folkers, tel. 06-38932400.

Artikel delen:

Reageer