‘Zwolle doet’ op 11 maart in de WRZV Hallen

Zwolle – De Vrienden van de Herberg en medewerkers van Wehkamp organiseren op zaterdag 11 maart een leuke middag voor de kwetsbare groep mensen uit de Herberg en voor de G-voetballers van WRZV de Boog.

Tijdens deze middag kunnen de aanwezigen kosteloos deelnemen aan de bingo met leuke prijzen en krijgen ze een hapje en drankje aangeboden. Ook kunnen de deelnemers gratis naar de aanwezige rijdende kapper "Knipmi" voor een knipbeurt. "We hebben dit bedacht toen Janneke Hoekveld in januari bij ons kwam informeren of ze met een groep collega’s van Wehkamp zich vrijwillig konden inzetten voor onze doelgroep. We hebben toen bedacht een leuke bingo te organiseren voor onze bewoners van de Herberg en G- voetballers van WRZV de Boog", aldus Joop van Ommen, voorzitter Vrienden van de Herberg.

"Wij zijn een werkgroep binnen Wehkamp ‘binden, boeien en betrekken’. Deze groep bestaat uit vaste medewerkers, flex medewerkers en leidinggevende. Ons doel is dat wij elkaar meer zien staan en dat we op de werkvloer meer binding krijgen met elkaar. Dit willen wij ook uitdragen buiten het werk om. Wij zetten ons in voor goede doelen en ons doel is dat onze collega’s hierdoor geprikkeld door raken. Wij willen deze middag de mensen een gezellige ontspannen middag geven en ons doel is dat iedereen blij naar huis gaat. Het leuke is, doordat wij dit nu gaan doen ook andere collega’s vragen stellen en zich gaan interesseren in deze mensen en deze dag. Vrijwilligers zijn belangrijk en ook dat is het doel om meer mensen enthousiast te maken om zich vrijwillig in te zetten voor anderen", vertelt Janneke Hoekveld.

Enthousiast voor het initiatief werd ook kapster Miranda "Knipmi" toen ze hierover hoorde. "Zij werkt naast haar rijdende kapsalon ook bij Wehkamp. Toen ze hoorde van dit initiatief heeft ze mij direct aangesproken en bood ze direct aan om die middag gratis te knippen. Dat is toch fantastisch", besluit Hoekveld. "Het is mooi als er mensen zijn die iets willen doen voor de meest kwetsbare mensen in de stad. Hier denken wij graag over mee en willen wij uiteraard ook iets in betekenen. Ik weet zeker dat het een leuke middag gaat worden", besluit Freddy Eikelboom. De middag wordt verder opgeluisterd met gezellige zang door het mannenkoor ‘Anders dan Normaal’ uit Genemuiden. Zij verzorgen de muziek en zang om er een onvergetelijke middag van te maken. De organisatie verwacht zeker zo’n 50 deelnemers. De bingo vindt plaats in het restaurant van de WRZV hallen en begint om 13.00 uur. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Wehkamp en de hapjes en drankjes worden verzorgd door de Vrienden van de Herberg en Conrad Catering.

Artikel delen:

Reageer