Fietsbrug over N35 heet straks Zalnébrug

Zwolle – De nog aan te leggen brug voor fietsers en voetgangers over de N35 krijgt de naam Zalnébrug . Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Ook hebben ze straatnamen vastgesteld in verband met nieuwbouw in Zwolle-Zuid en Westenholte.

De Zalnébrug kruist de Ceintuurbaan-Heinoseweg direct naast de Zalnéweg-Oldeneelallee. Daarmee is straks voor het langzaam verkeer een veilige oversteek mogelijk over deze drukke weg. In Zwolle-Zuid wordt vanaf de Nieuwe Deventerweg een nieuwe straat aangelegd voor het nieuwbouwproject Zuiver Zuid. Deze straat gaat de Rozeboomlaan heten, naar het vroegere hotel-café-restaurant dat tot 1982 gevestigd was in het pand waar nu Sing Long zit. Het noordelijke deel van de Meester Koolenweg in Westenholte zal worden doorgetrokken en verlengd in westelijke richting in verband met de bouw van enkele nieuwe huizen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. laat ff een grafisch overzicht zien. voor de lulligste zaken staan er foto’s en tekeningen op dit weblog. hier kan ik mij niets bij voorstellen, laat staan dat van galen weet waar het ligt.


    ⚠️ Meld

Reageer