CU: Rijk moet investeren in Regio Zwolle

Zwolle – Als het aan de ChristenUnie ligt gaat het Rijk meer investeren in de Regio Zwolle. De ChristenUnie zet zich al jaren in voor de regio en ergert zich aan de Randstedelijke focus van veel politici. In haar verkiezingsprogramma besteedt de partij een heel hoofdstuk aan het belang van vitale regio’s. Regiokandidaat Gerdien Rots (nummer 12 op de kandidatenlijst): "In onze speciale verkiezingsfolder Geloof in Regio Zwolle maken we duidelijk dat de Regio Zwolle geld van het Rijk nodig heeft voor werkgelegenheid, bereikbaarheid en leefbaarheid."
Rots maakt vrijdag, samen met Tweede Kamerlid Eppo Bruins, een Regiotour in de Regio Zwolle.

Regiotour vrijdag 17 februari
Gerdien Rots en Eppo Bruins maken vrijdag 17 februari een regiotour langs locaties die voor de Regio Zwolle van groot belang zijn. Bruins: "Het huidige Rijksbeleid is te willekeurig. Wij willen dat het nieuwe kabinet meer oog heeft voor de belangen van de regio. De Regio Zwolle is een topregio die beter gefaciliteerd moet worden in haar eigen ontwikkeling en groei."
De Regiotour brengt Gerdien Rots en Eppo Bruins bij:
– Port of Zwolle in Kampen en Meppel, als voorbeeld van regionale werkgelegenheid
– N50, N35 en N340, waar de doorstroming en veiligheid moeten worden verbeterd
– Spoorzone in Zwolle, als optimale vestigingslocatie voor (overheids)diensten
– Ruimte voor de Rivier van Deventer tot Zwolle/Kampen, voor veiligheid en leefbaarheid
– Spoorverbindingen tussen Zwolle – Hardenberg en Zwolle – Ensched

Speciale Verkiezingsfolder: Geloof in Regio Zwolle
In een speciale verkiezingsfolder maakt regiokandidaat Gerdien Rots duidelijk wat zij samen met haar partij voor de Regio Zwolle wil bereiken in Den Haag. In deze folder staan pluspunten: punten waar de ChristenUnie zich hard voor maakt om de regio te versterken.

1. De ChristenUnie zorgt dat iedereen meetelt: Meer geld voor goede zorg. Jeugdzorg die het kind centraal stelt. Een minister voor ouderenbeleid. Ondersteuning voor mantelzorg en vrijwilligers.
2. De ChristenUnie investeert in de toekomst van kinderen: Binnen één generatie overstappen op een groene en circulaire economie. Investeren in de kwaliteit van onderwijs. Meer geld voor kleinere klassen.
3. De ChristenUnie komt op voor vrijheid: Verminderen van de regeldruk en ruimte bieden aan burgers en ondernemers. Investeren in de bereikbaarheid via spoor, weg en fiets.

Meest ‘Zwolse kandidatenlijst’
De Regio Zwolle is de derde economische toplocatie en een van de meest MKB-vriendelijkste regio’s van Nederland. Daarmee is de Regio Zwolle relevant voor heel Nederland. Naast Gerdien Rots staan ook Bert Tijhof (nummer 13, wethouder Rijssen-Holten) en Jannes Janssen (nummer 17, wethouder Hardenberg) op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Bovendien zijn de Zwolse voorgangers Henk Stoorvogel (nummer 48) en Arie van der Veer (nummer 49) lijstduwer voor de partij. Daarmee heeft de ChristenUnie de meest ‘Zwolse kandidatenlijst’ van alle partijen.

 

Artikel delen:

Reageer