Filmvoorstelling ‘In het hoofd van mijn zusje’

Zwolle – Op zondag 26 februari om 16.30 uur vertoont het Fraterhuis de documentaire ‘In het hoofd van mijn zusje’. Filmmaker Ingrid Kamerling onderzoekt wat er gebeurde in het hoofd van haar zusje Vivian die op 24-jarige leeftijd geheel onverwacht een einde aan haar leven maakte. De regisseur en journalist Eelco Kuiken van De Stentor zijn bij deze voorstelling aanwezig en verzorgen een nagesprek. In het hoofd van mijn zusje Vivian was een mooie, energieke, veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was, zoals veel leeftijdgenoten, op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. In deze film onderzoekt Ingrid Kamerling wat Vivian precies is overkomen. Via archiefmateriaal, materiaal dat is gedraaid vlak na de dood van haar zus, interviews met vrienden van Vivian, en beelden van nabestaanden, probeert ze in het hoofd van Vivian te komen, haar te leren kennen via hoe mensen Vivian gekend hebben. De film gaat over de zoektocht naar het waarom en staat stil bij de sociale druk die jonge mensen ervaren. Een zeer persoonlijk verhaal waarin de grenzen tussen werkelijkheid, dagboek en droom vervagen.

roosdorpzaal_fraterhuis.jpg 

In aanwezigheid van de regisseur
Filmmaker Ingrid Kamerling is samen met De Stentor journalist Eelco Kuiken aanwezig bij de voorstelling en is bereid om na afloop vragen van het publiek te beantwoorden. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa [www.filmtheaterfraterhuis.nl ].

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)