Berkum ontvangt grillig Go-Ahead

|   Laatste wijziging

Zwolle – Berkum speelt, als het weer niet opnieuw een sta-in-de-weg is, zaterdag op eigen terrein tegen streekgenoot Go-Ahead Kampen. Daarmee krijgt de Zwolse koploper in de 1e Klasse D een tegenstander die de laatste tijd wat wisselvallig is, maar wél over een sterke selectie beschikt en bovendien dubbel gewaarschuwd aan de start komt.

"Uit bij Go-Ahead hebben we eerder een topwedstrijd gespeeld. Bovendien zie je, nu de tweede competitiehelft is begonnen, dat teams zich meer op ons gaan instellen, omdat ze weten waar wij gevaarlijk zijn. Maar Go-Ahead heeft wel een ploeg die graag zélf vanuit balbezit wil spelen," weet Berkum-verdediger Dennis Horstman. Overal naast gegrepen
Go-Ahead deed vorig jaar bijna tot het slot mee om de hoofdprijs in 1D maar greep er uiteindelijk, net als Berkum overigens, toch net naast. Dit seizoen is de selectie van trainer Edwin van Nijen een stuk grilliger. Van de laatste vijf duels gingen er drie verloren en werd er twee keer gewonnen. In hun laatste wedstrijd wonnen de Kampenaren krap met 0-1 bij laagvlieger Vroomshoopse Boys. Hoewel de thuisclub zeer matig speelde kwam Go-Ahead pas in de tweede helft op 0-1 door een kopbal van Luuc Knul en daar bleef het bij. Go-Ahead kwam zelfs nog goed weg toen keeper Tim Noordman er in blessuretijd met een puike redding voor zorgde dat zijn ploeg de drie punten mee naar Kampen kon nemen. Vorige week kwam Go-Ahead niet in actie, maar doordat een deel van de concurrentie wél speelde zakten de Kampenaren toch een plek naar de 9e plaats in 1D. Daar is de afstand tot de gevarenzone akelig klein, zodat Go-Ahead de punten nu hard nodig heeft.

Vloer aangeveegd
Ook Berkum zag afgelopen zaterdag zijn wedstrijd afgelast, maar een week eerder veegden de Zwollenaren de vloer aan met KHC. Het werd in Kampen liefst 1-7 voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra, die Berkum al na een minuut op voorsprong zag komen. De Zwollenaren, die het in de vorige seizoenen bij KHC bijzonder moeilijk hadden, straften vervolgens de vele fouten van de thuisclub hardhandig af en liepen zo uit naar een monsterscore, waarmee ook de koppositie in 1D werd behouden.

In september legde Berkum in Kampen ook Go-Ahead al op de pijnbank, want het werd daar toen 0-5 voor de Zwollenaren. Bij rust was de schade voor de thuisclub nog beperkt tot 0-1 maar in de tweede helft kwam Go-Ahead geen moment meer in de wedstrijd en werd het een pijnlijke ervaring voor de gastheren. Dat zal ongetwijfeld nog als een graat in de keel steken bij Go-Ahead, dat dus gebrand is op revanche én de punten hard nodig heeft. Berkum moet winnen om koploper te blijven, want de concurrentie speelt tegen clubs uit de onderste regionen en zal hoogstwaarschijnlijk niet zo vriendelijk zijn om punten te verspelen.

De streekderby tussen Berkum en Go-Ahead Kampen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Berkum ontvangt grillig Go-Ahead”

  1. iedereen kan posten in deze weblog soms zou je willen van niet (gezien alle negatieve reacties ) de ene vereniging doet en wel en de meesten niet dus zeur maar weer lkkr verder zij die dit niet kunnen zien of hebben

Reacties zijn gesloten.