Krijtje FC meldt zich in kopgroep na zege op AVC

Zwolle – In de hoofdklasse B stonden er een aantal heuse krakers op het programma. De top kwam onderling in actie. Zo moest FC Hummel spelen tegen de Belgische Keizer 2 en speelde Krijtje FC tegen AVC. Voor Krijtje was het een wedstrijd in het kader van aanhaken of afhaken. Ook in de 1e klasse C waren er verrassende uitslagen.

Het was keeper Johan Kramer (Krijtje FC) die de score met een droge en harde knal opende vlak voor rust en zijn collega Arif Todikromo van AVC kansloos liet. Ook de 2e helft was het Krijtje die effectief te werk ging en de kansen wist te benutten. Krijtje FC kon zelfs uitlopen tot 0-3. Onder aanvoering van Wahid Shimeri bleef AVC op zoek naar een treffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Het regende gele kaarten aan de kant van de ‘witte brigade’ waardoor AVC met een man meer op zoek kon naar de aansluitingstreffer. Einde 2e helft kwam AVC in overtal toch dichterbij (2-3) en een gelijkspel hing in de lucht. Er volgde een hectische slotfase waar keeper Kramer een absolute hoofdrol voor zijn rekening nam. Paal en lat stonden de gelijkmaker voor AVC in de weg. Toen Krijtje met nog slechts twee spelers in het veld stond, nadat twee spelers de rode kaart zagen, leek AVC de gelijkmaker te forceren. Alleen stond Johan Kramer in de goal en die wist met kunst en vliegwerk zijn doel verder schoon te houden. Zelfs een penalty vlak voor tijd werd niet benut door AVC aanvaller Islam Abdelsalam. Ook deze werd knap gekeerd door ‘man of the match’ Johan Kramer. AVC aanvaller Abdelsalam werd uitgeroepen tot pechvogel van de avond. Zijn pogingen strandden op paal, lat en doelman Kramer.

 

Ook het duel tussen FC Hummel en de Belgische Keizer 2 was een mooi schouwspel. Na het behalen van de 1e periode vertoont het spel van FC Hummel de laatste weken haarscheurtjes. De ploeg komt de laatste weken moeilijk tot scoren en dat kan FC Hummel in de eindfase van de competitie in de strijd om het kampioenschap nog wel eens gaan opbreken. De wedstrijd tegen de Belgische Keizer ging gelijk op qua score en halverwege was de stand 2-2. Waar de ‘Belg’ zich hoofdzakelijk toespitste op verdedigen was het FC Hummel die vooral voor de aanval koos. Uiteindelijk was het ‘good old’ Dennis Elferink die de winnende treffer (4-3) maakte voor FC Hummel. Zo blijft FC Hummel in het spoor van koploper Vastgoed uit Dalfsen. Vastgoed had geen zware dobber aan tegenstander YBC. Hoewel YBC wel knap dankzij Tom Bosma op voorsprong kwam, was het toch vooral de ploeg uit Dalfsen die het spel bepaalde en makkelijk het net wist te vinden. De lijstaanvoerder won met 12-6. The Green Room wist een belangrijke zege te boeken in de strijd tegen degradatie. Europanel was het slachtoffer en moest een 5-3 nederlaag slikken. Bordeaux Groen won met 8-5 van Neptunes’12.

In de 1e klasse C verloor titelkandidaat Innofeet met 1-2 van Aqua Comfort Zwartewaterland en was KPS Steigerbouw in een heftig potje zaalvoetbal nipt met 3-2 te sterk voor de Thrillseekers. FC Banlieu heroverde de koppositie. De debutant in de WRZV competitie was met 11-0 te sterk voor Pandje 2.0. Grandesco versloeg FC Pitt met 7-2 en L&M Workwear won met 7-3 zege van zvt Edon.
In de 1e klasse A neemt Present verrassend de koppositie in, maar hebben de Blije Kornuiten de minste verliespunten. Ook deze competitie blijft het spannend, omdat ook VIPS, HubTo en de Belgische Keizer 1 op de loer liggen. De VIPS wonnen met 7-2 van Minoyu Restaurant en HubTo was met 5-2 te sterk voor Opgezwolle. Present versloeg Cycloon met 15-3 en Exact was niet opgewassen tegen de Blije Kornuiten en verloor met 5-2.

De volgende competitieronde is op maandag 20 februari en woensdag 22 februari. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Op vrijdagavond 17 februari en 24 februari as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Lambert Lim Duan, Tom IJzerman en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur en je dient uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar welkom.

Op maandag 20 februari speelt WRZV Zwolle 1 de thuiswedstrijd in de WRZV hallen tegen Columbia uit Apeldoorn. Deze wedstrijd staat op het programma in de KNVB hoofdklasse G en begint om 19.45 uur.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)