Rugbyclub Zwolle wint overtuigend

De Zwolse rugbyers waren heer en meester op hun eigen veld afgelopen zondag op sportpark de Marslanden. De Nederlandse Rugbybond gaat volgend jaar de klasses herindelen.

Voor rugbyclub Zwolle is het heel belangrijk om in het bovenste deel van het klassementsrijtje te blijven om in de huidige klasse te blijven. Vanaf minuut één speelde Zwolle alsof het hun laatste kans was. Samenspel en werken voor elkaar zijn kernwoorden voor deze wedstrijd. Rubyclub Zwolle- RC Phoenix : 51 – 0.

De kracht van Delfzijl zit hem in hun voorwaartse spel. Daar hebben ze een paar grote sterke jongens. Daar moest de wedstrijd dus niet gewonnen worden aldus captain Arjan Scheve. De Zwolse lijnspelers laten elke wedstrijd zien dat ze gevaarlijk zijn als ze de bal op snelheid ontvangen. Tegen het gameplan in lukte het voorwaartse Bertram Timmermans om de eerste try van de wedstrijd te drukken.

Het vertrouwen groeide zichtbaar en de bal werd vaker breed gespeeld zodat de lijnspelers van blauw-wit links en rechts de spelers van Phoenix voorbij gingen. In de eerste helft werden er 20 punten gescoord. De tweede helft kreeg Manus Wolters de gelegenheid om te laten zien hoe hij stond als prop (de eerste rij van de scrum), en dit deed hij niet onverdienstelijk. Oud speler Jos Ottens maakte zijn rentree bij de blauwvingers. Ondanks dat de scherpte wat verdween en de line-outs te wensen over lieten, bleef de verdediging staan zodat de 0 op het scorebriefje bleef staan voor Delfzijl. Nieuweling Tim scoorde zijn eerste competitie punten. Na de wedstrijd werd dit uitbundig gevierd zoals gebruikelijk is bij rugby. De eindstand doet vermoeden dat de wedstrijd een eenvoudige walk-over was maar dat was het zeker niet. Phoenix is een team dan in seizoen 2002-2003 en 2004 – 2005 kampioen is geworden en het spel zeker vaardig is. 

Volgend weekend, zondag 2 december, zijn de Zwolse rugbyers in actie te zien tegen Rugbyclub Emmen. Dit wordt de return waar de heren van Coach Eddy Dekker iets goed te maken hebben.


De wedstrijd begint om 14.00 op sportpark de Marslanden aan de Hyacinthstraat 60. 8013 XZ Zwolle.


Meer informatie over rugbyclub Zwolle is te vinden op www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer