CDA bezorgd om veiligheid terrassen Blijmarkt

Zwolle – De Stentor heeft in september 2016 al een aantal keren geattendeerd op de onveilige verkeerssitutie op de Blijmarkt. Volgens de horecaondernemers is vooral de veiligheid van de terrasbezoekers in het geding.

peperbusjes.jpg 

Als het aan het CDA ligt komt er snel verandering in deze situatie. Zij stellen voor in navolging van Amsterdam met de bekende Amsterdammertjes in Zwolle de Peperbusjes te introduceren. Het idee is om rondom de terrassen op de Blijmarkt ongeveer dertig Peperbusjes te plaatsen. Goed voor de veiligheid van de terrasbezoekers. De Peperbusjes zouden meteen een stukje Zwolle-promotie kunnen zijn. 

Misschien zouden de Peperbusjes in de toekomst in heel Zwolle geplaatst kunnen worden om de hele stad een vrolijk accent te geven.

De CDA-fractie vraagt het College het volgende:
Moeten er op de Blijmarkt geen maatregelen genomen worden om de terrassen aan de Blijmarkt af te schermen?
Is er bereidheid bij het College om het ontwerp van de Peperbusjes te laten maken en deze als bescherming en markering langs de terrassen op de Blijmarkt te plaatsen? Het CDA is van mening dat de Peperbusjes kenmerkend en functioneel straatmeubilair zouden kunnen zijn. Deelt het College deze mening? 

Omdat er snel maatregelen genomen zouden moeten worden kunnen er eerst gewone paaltjes geplaatst worden. Als het ontwerp van de Peperbusjes en de fabricage daarvan een feit zijn, kunnen ze in  plaats komen van de gewone paaltjes. 

 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Is dat stuk op een telefoon geschreven?

  Pewperbusjes = Peperbusjes
  CDA fractie = CDA-fractie
  Het ontwerp = het ontwerp
  marketing = markering
  kenmerken = kenmerkend
  straatmeubilaair = straatmeubilair
  in de plaats = in plaats

  Verder een prima initiatief!  ⚠️ Meld

 2. En waar moeten nu de voetgangers lopen?
  Juist, op straat dus, buiten de paaltjes.
  Enige oplossing is de terrassen kleiner maken en dat geldt ook voor meer plaatsen in de stad.
  De zielige ‘rupsjes nooit genoeg horeca” kopen hun bier maar bij de supermarkt, blijft er genoeg rendement over.  ⚠️ Meld

 3. Het is duidelijk weer verkiezingstijd.
  Politieke Partijen proberen weer uit alle macht zieltjes te winnen met allerlei ideeén.
  Waren de partijen ook maar net zo betrokken bij de burgers buiten de verkiezingstijd om.!!!!


  ⚠️ Meld

 4. Als ik er maar langs mag met mijn scootertje, scootertje pesten is in de mode bij de hooge heren politicie…kun je lekker mee scoren in verkiezings tijd..>:( arem lui kunnen geen auto’s betalen hoge heren… en niet iedereen is instaat lange afstanden te fietsen 🙁  ⚠️ Meld

 5. @willem-,

  en niet iedereen is instaat lange afstanden te fietsen

  In de stad zijn die afstanden niet zo ver. Scootertjes zijn er meer voor mensen die niet willen bewegen i.p.v. kunnen bewegen. Er is maar een heel klein percentage dat letterlijk zich niet kan bewegen.

  Het niet willen bewegen van heel veel individuen in Nederland kost de samenleving namelijk miljarden Euro’s op jaarbasis.


  ⚠️ Meld

 6. Ja hoor, scherm de boel nog meer af, vooral met beton. Als slechtziende nog meer hindernissen om mijn nek over te breken 8). Voor de één een vrolijk accent, voor de ander letterlijk een aanslag op de gezondheid. Bedenk er wat anders op, hindernissen zijn er al voldoende.


  ⚠️ Meld

Reageer