Berkum pakt schamel punt tegen Go-Ahead

Zwolle – Berkum is thuis tegen een massaal verdedigend Go-Ahead Kampen blijven steken op een 1-1 remise. De koploper van de 1e Klasse D verzuimde een vracht kansen af te maken tegen de bezoekers, die na rust bijna niet meer over de middellijn kwamen.

"Er zat veel meer in," zag Berkum-coach Arno Hoekstra. "Als je ziet hoeveel kansen wij creëerden en hoe weinig we er tegen hadden…. We hadden gewoon drie punten moeten pakken." Trainer Edwin van Nijen van Go-Ahead was tevreden over het punt, maar niet over het spel van zijn ploeg. "Het was bij ons heel matig. We zakten in om Berkum pijn te doen uit de omschakeling, maar dat kwam er te weinig uit." De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten oud toen Berkum al op voorsprong had moeten komen. Verdediger Jorben Nieuwenhuis zette Johnsen Bacuna fraai vrij voor het Kamper doel, maar de inzet van de Berkum-spits ging over. Vlak daarna liep Berkum in het mes van de bezoekers, toen Arjan Wiegers er over links vandoor ging. Toen er te slordig werd verdedigd kon zijn voorzet op de doellijn worden afgemaakt door Nick Bakker, die zo de eerste serieuze kans voor Go-Ahead verzilverde: 0-1.

Het duurde even voordat Berkum dat had verwerkt, maar na een minuut of 20 had de thuisclub de zaken op orde. Eerst leek Chris van der Meulen te gaan scoren, maar doelman Tim Noordman van Go-Ahead onderschepte en vlak daarna redde hij opnieuw na een vlammend schot van Bacuna. In de 40e minuut kwamen de bezoekers goed weg toen verdediger Tanju Sahin de bal verspeelde aan Youp Kok. Die kon daardoor op het Kamper doel af, maar scheidsrechter Besselsen zag een overtreding en floot af. Een minuut later trok Berkum de stand alsnog gelijk, toen Kok zich langs zijn tegenstanders goochelde en goed aflegde op Bacuna. De Berkum-topscorer stond op de goede plek door vallend de 1-1 binnen te koppen. Na rust was het nog meer eenrichtingsverkeer naar het Kamper doel, maar opnieuw ontbrak het in de afwerking aan het nodige geluk en groeide keeper Noordman verder in zijn glansrol. Na krap een uur speelde Ruud Wellenberg zich mooi vrij en de Zwolse middenvelder vuurde onmiddellijk, maar zag zijn knal gepareerd door een fantastische reflex van Noordman. De druk van de thuisclub bleef groot, maar Go-Ahead bleef met kunst- en vliegwerk op de been. In de slotfase miste invaller Frank Hoolsema, bijna op de Kamper doellijn, een forse kans en in blessuretijd ging ook een inzet van Chris van der Meulen net naast het doel van de bezoekers.
Berkum liet daarmee twee heel dure punten liggen en zag de concurrentie dichterbij sluipen in de 1e Klasse D. Nummer twee WHC heeft nog twee punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De eerstvolgende competitiewedstrijd van Berkum is pas op 11 maart en dan spelen de Zwollenaren thuis, tegen WHC…..
Berkum – Go-Ahead Kampen, 18 februari 2017
Eindstand: 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Doelpunten: 12. Nick Bakker (0-1), 41. Johnsen Bacuna (1-1)
Gele kaarten: Jordi Lemmens, Marc van der Meulen (Berkum), Luuc Knul (Go-Ahead Kampen)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Mehran Ali Pour Asli, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna ( 73. Frank Hoolsema), Youp Kok (62. Marc van der Meulen)
Opstelling Go-Ahead Kampen: Tim Noordman, Laurens van Keulen, Tanju Sahin, Braam van Enk, Nick Hendriks (46. Hussein Raza), Niek van Enk, Arjan Wiegers, Luuc Knul (81. Rienk van de Wetering), Madih Doufikar, Yannick Groen, Nick Bakker (46. Wilbert Wessels)

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Anti-voetbal van die Kampenaren.
  Hadden het zo’n 70 jaar geleden goed gedaan in de loopgraven.
  Maar……. Nog steeds ongeslagen ??????


  Maak melding

 2. Tuurlijk het ligt weer aan de tegentander nog wat zinnigs te melden verder?Even een gezond broodje en een wortelsapje en op naar volgende week.


  Maak melding

 3. Berkum was de betere ploeg en heft verzuimd de punten in huis te houden. Go Ahead speelde naar de mogelijkheden en wilde niet weer een dikke nederlaag tegen berkum. Het was in ieder geval heerlijk voetbal weer voor spelers en supporters!! Daarna zag ik in de kantine de kannen bier en schalen bittergarnituur regelmatig voorbij komen. Een prima voetbalmiddag eigenlijk…


  Maak melding

 4. En sommige stratenmakers met een IQ van een banaan doen dat met de handboeien van de Politie nog om. Hihi. Wat een volk zeg.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.