Eerste nederlaag Hanze Catering

Het is het driebandenteam Hanze Catering niet gelukt om de status van
ongeslagen team tot het eind van het eerste deel van het seizoen te
behouden. De kersverse eredivisionist, die dit seizoen opzien baarde met een reeks van zeven overwinningen, werd zaterdagavond in Hogeschool Windesheim door Aartsbouw op de feiten gedrukt. Het werd een verdiende 2-6 overwinning voor de Brabanders.

In het dubbelweekeinde maakte Hanze Catering het de dag erna weer goed, want het won in Hengelo met 0-8 van hekkesluiter Twentevisie. De nederlaag tegen het als derde geklasseerde Aartsbouw viel juist op een verkeerd moment. Het liefst zou de Zwolse formatie zondag 2 december met gelijke punten tegen het nog ongeslagen Crystal Kelly uitkomen en in deze topper het bezetten van de eerste plaats beslissen. Dat kan natuurlijk nog, alhoewel de confrontatie met Aartsbouw aangaf, dat Hanze Catering ook kwetsbaar kan zijn.

Zo bleek Martin Horn, die onlangs zijn Duitse titel in het driebanden
verlengde, niet in staat om Christ van der Smissen af te stoppen. De
bondscoach van de Nederlandse jeugdselectie is aan een sterk seizoen bezigen bevestigde dat andermaal tegen Horn, die met 45-50 werd verslagen. Op de andere tafel leek Dick Jaspers via 19-2 op een eenvoudige zege op Barry van Beers af te steven, maar na de plaspauze bij 27-6 verloor de beste Nederlandse speler zijn concentratie. Van Beers kwam op 39-37 en uiteindelijk sprintte Jaspers nog naar 50-40 in 36 pogingen.

De 2-2 tussenstand bleek weinig meer voor het Zwolse team in te houden. Ad Koorevaar liep achter de feiten aan tegen Roland Uytdewillegen (47-50 in 47 beurten), terwijl Torbjörn Blomdahl na een goed begin tegenstander Eddy Leppens het niet moeilijk kon maken. Even was er bij 44-41 een kleine dreiging van de Zweed, maar met een sublieme serie van zes maakte Leppens het duel uit: 50-43 (31).

Anderdaags in Hengelo zat Hanze Catering beter in de wedstrijd. Twentevisie, laatste van de eredivisie, had geen verweer middels Stefan Lenting en Erwin van den Heuvel, die tegen Koorevaar en Horn stevige nederlagen opliepen. Koorevaar won met 27-50 van Lenting in veertig beurten en Van den Heuvel ging met 23-50 in dertig omlopen tegen Horn ten onder. Dat het uiteindelijk 0-8 werd voor de gasten, dankte het aan Jaspers en Blomdahl. Jaspers bleef Dave Christiani met 36-50 in 31 beurten voor, terwijl Blomdahl met 40-50 afrekende met Christian Rudolph. De Zweed had er slechts 23 beurten voor nodig, hetgeen 2.173 als partijgemiddelde opleverde.

Zaterdagavond 1 december bekert Hanze Catering vanaf 19.00 uur in Hogeschool Windesheim in Zwolle tegen L. Frauenfelder BV uit Den Haag. Zondagmiddag 2 december staat ook in Windesheim vanaf 13.00 uur de strijd tussen de nummers 1 en 2 van de eredivisie op het programma tussen Hanze Catering en Crystal Kelly.

Artikel delen:

Reageer