Minioren ZV 44 succesvol op Jaargangwedstrijden

Zwolle – Daniel Critchell en Sven Klink hebben dit weekend bijzonder goed gepresteerd bij de Jaargangwedstrijden in Leiden op 18 en 19 februari 2017. De Jaargangwedstrijden worden ook wel gezien als het officieuze NK korte baan zwemmen voor minioren en werden dit jaar voor de 32e keer georganiseerd. De beste 18 zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie mogen in Leiden aan de start verschijnen.

sven_klink.jpg

Voor Daniel Critchell was het de eerste keer dat hij zich wist te plaatsen. In de categorie jongens minioren 4 mocht hij twee keer starten. Op de 100 meter schoolslag wist hij zijn inschrijftijd met maar liefst 4 seconden te verbeteren. Hij bemachtigde daarmee een prachtige 7e plaats in de eindranglijst. Op de 100 meter rugslag wist hij zijn persoonlijk record net niet te verbeteren. Ook op deze afstand wist de talentvolle 9-jarige Zwolse zwemmer een prima eindtijd neer te zetten. Sven Klink kwam dit jaar voor de derde en tevens laatste keer in actie bij de Jaargangwedstrijden. Hij wist zich te plaatsen voor het maximale aantal starts en verscheen zowel zaterdag als zondag drie keer aan de start. Op alle afstanden wist Klink het podium te bereiken.

daniel_critchell.jpg

De jonge Zwollenaar kwam uit in de categorie jongens minioren 6 en toonde meteen aan in topvorm te verkeren. Zaterdag startte hij met de 100 meter vrije slag waar hij in een fantastische tijd van 1.04.59 het zilver wist te bemachtigen. Met deze tijd behaalde hij ook de limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen korte baan 2018. Later die dag stonden de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag op het programma. Klink wist zich op beide afstanden wederom naar het podium te zwemmen. De 100 meter vlinderslag was goed voor een prachtige tweede plaats in de ranglijst. Op de 200 meter vrije slag was hij echter oppermachtig. In een prima tijd van 2.24.23 pakte hij het goud en werd hij Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie. Ook op zondag kwam de Zwolse zwemmer drie keer in actie. Op de 50 meter vrije slag pakte hij opnieuw een zilveren plak. Op de 400 meter vrije slag was Klink de favoriet voor de winst. Deze rol wist hij meer dan waar te maken. Met een afstand van bijna zes seconden op de nummer twee tikte hij als eerste aan en pakte hij ook op deze afstand het goud. De 100 meter wisselslag, zijn laatste afstand op deze kampioenschappen was leverde een mooie derde plaats en een bronzen plak op. Beide zwemmers hebben hard getraind in de aanloop naar de Jaargangwedstrijden. Zij kijken tevreden terug naar afgelopen weekend en gaan zich nu richten op de Jaargangfinale later dit jaar op de lange baan in Dordrecht.

Artikel delen:

Reageer