Stadswandeling in Hanzestad Zwolle

Zwolle – Ontdek de leukste plekjes van de Hanzestad Zwolle, tijdens de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’. Wilde je altijd al eens een stadswandeling maken met een gids maar doe je dit liever samen met anderen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je in te schrijven voor een wandeling.

05-02-2010_weerfoto_pletterstraat.jpg 

Weetjes van de stadsgids
Tijdens de ± 2 uur durende historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en u bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven. De wandeltour voert o.a. langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. De ervaren stadsgids vertelt u onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tevens kunt u een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar). De kosten bedragen € 6,00 p.p.

Tijdens schoolvakanties en in weekenden is er steeds een stadsrondleiding van 13.30-15.30 uur.
Deze wandelingen gaan door bij acht of meer aanmeldingen. Een groep is nooit groter dan 20 personen. De kosten voor deze ‘intekenwandelingen’ zijn € 6,00 per persoon.De wandelingen starten om 13.30 uur bij Het Zwolse Balletjeshuis, Grote Kerkplein 13. Reserveren is verplicht.

Inschrijven voor wandeling door Zwolle
Inschrijven kan via de website www.overijsseltrips.nl . Daar vindt u het item Stadswandeling Zwolle. U kunt hier via de reserveringsbutton online reserveren. Heeft u vragen of wilt u via een andere weg reserveren, dan kunt u contact opnemen met Het Zwolse Balletjeshuis via stadswandelingenzwolle@outlook.com of via 038-4669414 / 06-53918139.

Artikel delen:

Reageer