Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

Zwolle – Dit jaar is Zwolle van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari omgedoopt in Sassendonk. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 25 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug
Nadat de intocht van Stadsprins Sebas de Eerste en Jeugdprinses Indy de Eerste heeft plaatsgevonden, volgt er een act op de Nieuwe Havenbrug. Om de act te kunnen uitvoeren wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten.
De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar is een tijdelijke bushalte ingericht. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaan de praalwagens uiteen en is de brug eveneens afgesloten.

Carnavalsoptocht
Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer hinder door stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten i.v.m. het verzamelen van de carnavalswagens.
Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

OV
De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden gedurende de duur van de carnavalsoptocht een aangepaste route en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk bushalte is.
Eerstvolgende dichtstbijzijnde halte binnenstad is de halte Katwolderplein, gevestigd aan de Pannekoekendijk. Zowel Syntus als Connexxion doen deze halte aan.

 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Ik vier ook vanaf mijn 16e carnaval (ben inmiddels 28) en ondanks dat de muziek niet mijn favoriet is, vind ik het elk jaar weer leuk om toch te zien dat het leeft in Zwolle en dat de sfeer altijd gemoedelijk is en jong en oud met elkaar een feestje viert.

  De optocht is misschien niet de mooiste van het land, maar het is toch altijd een leuke ‘onderbreking’ tijdens het feest vieren en je komt met carnaval nog eens in kroegjes waar je de rest van het jaar niet komt, ik kan weer niet wachten! 😀


  ⚠️ Meld

 2. Hoi historischbesef, ben jij de curious case of benjamin button?

  “Ik vier ook vanaf mijn 16e carnaval (ben inmiddels 28)

  hahahahhaha geintje hoor

  groetjes Co  ⚠️ Meld

 3. Vieren we hier carnaval???? Toe toch joh, in de provincies overijssel, drenthe, utrecht, groningen is al bijna geen rooms katholiek te vinden. Carnaval behoort hier naar mijn idee dan ook helemaal niet gevierd te worden en volgens mij wordt het dat ook echt niet. Die optocht is toch ook al jaren geen fluit meer an.


  ⚠️ Meld

 4. is het klagerscommittee uit hret wipstrik kwartier al gereageerd?
  de zwolse gordel bewoning klaagt al jaren over overlast.
  ik woon aan een van de grachten en noog nooit overlast gehad


  ⚠️ Meld

 5. Ik doe ook uitbundig mee. ff goed bijtanken voordat ’t weer
  vasten is totaan pasen zo ongeveer. De suggestie dat we
  carnaval hier niet behoren te vieren onderschrijf ik niet!  ⚠️ Meld

 6. alievanh, je reageert hier negatief op mensen te weten, klagerscommitte, maar in een ander item over het strand heb je zelf ook een klaagzang betreft de kosten, dus .


  ⚠️ Meld

 7. Karnaval is altijd heel erg gezellig in Zwolle
  Je kunt dan goed jonge dames oppikken
  vorig jaar stond de teller op 6.
  Alleen was het jammer vorig jaar van die Soa


  ⚠️ Meld

 8. Wanneer je geen Carnaval wilt vieren doe je het niet, wanneer je geen Sinterklaas wilt vieren doe je het niet, wanneer je geen vuurwerk wilt kopen doe je het niet. Laat iedereen lekker zijn ding doen.


  ⚠️ Meld

 9. Carnaval wordt in Zwolle (Sassendonk) al gevierd sinds de eind jaren ’60, dus mensen die zeggen dat er in Zwolle geen carnaval wordt gevierd of dat dat ‘niet hoort’ omdat Zwolle geen Brabant/Limburg is, dan ben je niet goed geïnformeerd.

  En het is ook niet dat er maar een paar mensen of kroegen zijn die er aan mee doen, in Zwolle wordt het echt wel uitbundig gevierd en dat vind ik een mooie traditie! 🙂


  ⚠️ Meld

 10. In Zwolle wordt het zo uitbundig gevierd dat je echt moet zoeken naar een kroeg waar geen malloten rondlopen. Het is zeker niet mijn ding (vorig jaar nog geprobeerd), maar iedereen moet doen wat hij/zij niet laten kan.


  ⚠️ Meld

 11. Wat betreft het ‘oppikken’ en SOA risico’s: voorzover ik weet
  van carnaval lopen de meesten geen risico op SOA’s met
  al dat feestgevier.
  De evolutie heeft een slimmigheidje ingebouwd 😉

  Als de drank rijkelijk vloeit gaat men het risico op een SOA
  onderschatten, of raakt dusdanig verhit het risico wel te willen
  nemen.

  In die omstandigheden zorgt het onderbewustzijn veelal voor
  verslapping van de aandacht, richting het te nemen risico.  ⚠️ Meld

 12. Vier dagen zonder kroeg moet toch wel lukken Japser?smilies/smiley.gif

  moet kunnen
  4 dagen geen sex lukt niet …..

  Als de drank rijkelijk vloeit gaat men het risico op een SOA
  onderschatten, of raakt dusdanig verhit het risico wel te willen
  nemen.

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 13. Carnaval leidt tot files in het zuiden, nou dr is hier nog niets te merken! Carnaval hier is toch ook geen echt carnaval, eerder een matig excuus om de stad in te gaan. Waardeloos!!!


  ⚠️ Meld

Reageer