Buurten ‘op zwart’ tijdens Earth Hour

Zwolle – Tijdens het wereldwijde evenement Earth Hour gaat op veel plaatsen tegelijkertijd het licht uit, zo ging vorig jaar het licht op de Zwolse Peperbus exact tegelijk uit met het licht van de Eiffeltoren in Parijs. Ook dit jaar wil de organisatie – HeelBreed, Partij voor Cultuur en Fotografie Sterre Delemarre – de handen ineen slaan om op opvallende wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit wereldwijde event van WWF en daarmee voor duurzaamheid en bewustwording in het gebruik van energie en onze aarde. Niet alleen in Zwolle, maar in heel Overijssel. 

earthhourzwolle_2016.jpg

Met het initiatief ‘Buurt op Zwart’ wil de organisatie zo veel mogelijk buurten ‘op zwart’ krijgen. "De uitdaging is natuurlijk om je buurt, of straat ook echt helemaal donker te krijgen en daarmee zo min mogelijk energie te verbruiken. Als de hele straat mee doet én je krijgt het op een nette manier óók nog voor elkaar om de straatverlichting uit te krijgen, dan heb je wel een applaus verdiend", aldus Jeroen van Doornik, Nachtburgemeester van Zwolle. "Ja!", vult Martijn van Hese, partijleider van de PVC aan: "We maken plannen om de meest uitzonderlijke en creatieve ideeën in beeld te brengen op een eigentijdse manier. Daarvoor moeten we op tour, momenteel zijn we aan ’t inventariseren hoe we dat gaan doen." Beide heren zijn ambassadeur van Buurt op Zwart en zijn voornemens om net als vorig jaar  de beweging een zwengel te geven.
 

Naast dat het licht uit gaat worden er in de regio tal van leuke "duistere" activiteiten en bezienswaardigheden georganiseerd, voor jong en oud. In de komende weken zal het platform www.jijenoverijssel.nl met deze activiteiten gevuld worden.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. HEEL goed punt mattie.
  Niet alleen overheidsgebouwen, alle kantoorgebouwen waar
  alleen overdag mensen zijn. Als die nou eens gewoon
  het licht uitdoen nadat de laatste is vertrokken.

  Hier in hanzeland kijk ik tegen kantoorgebouwen aan die
  dag en NACHT de lichten aan hebben.

  ’t is leuk dat men wat bewustwording op gang brengt overigens.
  Als we met z’n allen verontwaardigd genoeg zijn tegenover
  zulke praktijken gaat er vast wel iets of iemand in beweging
  komen. (Wie weet via je stem ? )  ⚠️ Meld

 2. Dat bedoel ik nou onze gemeenteambtenaren zitten in hun overhemd te niksen , laat ze eens een trui aan trekken dan de verwarming op 18 graden krijgen ze het koud gaan ze vanzelf harderwerken .


  ⚠️ Meld

 3. Oh, wel goed punt ali.
  Er zijn denk ik wel betere dingen tegen inbrekers
  mogelijk denk ik dan voortdurend ’t licht
  in kantoorgebouwen aanhouden.  ⚠️ Meld

Reageer