Fleddy Melculy en July Talk naar Hedon

Zwolle – Zaterdag 11 maart speelt de metalband Fleddy Melculy in Hedon. Afgelopen jaar bracht de band haar tweede album Helgië uit waarmee ze op talloze Belgische en Nederlandse festivals zoals Graspop en Pukkelpop speelde. De band pakt metal-hardcore, theater en stand-up comedy en smelt deze elementen samen tot een ijzersterke en vlammende show.

fleddy11-03.jpg
Fleddy Melculy

Frontman Jeroen Camerlynck, die schuilgaat achter de naam Fleddy Melculy, speelde eerder al in de Belgische band De Fanfaar als leadzanger en gitarist. De Fanfaar is de begeleidingsband van de komiek, zanger en Belgische volksheld Urbanus. Fleddy Melculy staat bekend om hun humoristische show vol zelfrelativering en zelfspot, maar geeft hier naar eigen zeggen een rauwe rand aan met een flinke portie trash hardcore en overdreven veel breakdowns. Op zondag 12 maart treedt de Canadese alternatieve rockband July Talk op in Hedon. In september 2016 kreeg het succesvolle zelfgetitelde debuut een waardige opvolger met de release van het tweede album Touch. De vijf-koppige band trad eerder in Nederland op met een succesvolle show in Paradiso. De ijzersterke show kenmerkt zich door een mix van rauwe riffs en de spannende samenzang van zanger Peter Dremains en zangeres Leah Fay. De band speelde eerder al voorprogramma’s voor wereldberoemde bands als Spoon en The Red Hot Chilli Pepers. Edmonton Journal beschreef het laatste album Touch als "a thrusting, sweaty, and intimate look at lust, loneliness, obsession, and privacy in a world dominated by cellphones, computers, and consumption."

julytalk_12-03.jpg
July Talk

 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. nou ik ben benieuwd wanneer de eerste chinees op gaat staan en gaat lopen jammeren gediscrimineerd te worden.
    nee beste mensen, dat zult u niet meemaken omdat chinesen noeste arbeiders zijn. altijd aan het werk en geen tijd hebben voor deze onzin


    ⚠️ Meld

  2. @steven als een paar zwart geschminkte mensen bij een kinderfeestje al genoeg aanleiding is voor veel demonstraties en onrust in het land, dan is het belachelijk maken van een splaakgeblek van onze Aziatische medemens natuurlijk helemaal reden voor actie!


    ⚠️ Meld

Reageer