“Paragone” in Het Langhuis

Zwolle – Op zondag 26 februari opent in kunstruimte Het Langhuis in Zwolle de tentoonstelling ‘Paragone’ van Eli Zegers & Roland Spitzer. Deze tentoonstelling in Het Langhuis is onderdeel van een drieluik: Na eerst in het Kunstenlab (Deventer) & Circa…dit (Arnhem) met hun tentoonstelling Paragone te hebben gestaan, wordt het afgesloten in Het Langhuis met een nieuwe uitwerking. De onlangs nieuw gekozen stadsdichter van Zwolle Kees Smits reageert op hun werk in een gedicht.

Hoe nemen we onze wereld waar? Waar ligt onze focus tijdens het werken? Wat maakt iets tot een schilderij of een sculptuur? Hoe ruimtelijk is een schilderij en hoe plat is een sculptuur? Wat is het raakvlak van desbetreffende objecten? Met deze vragen gingen Eli Zegers & Roland Spitzer aan het werk met het project ‘Paragone’. Na tentoonstellingen in Deventer (Kunstenlab) en Arnhem (Circa…dit) presenteren zij een nieuwe uitwerking van dit Duo-project in Het Langhuis.

Het verschil in het medium en de waarneming daarvan is de essentie van het project Paragone. Het medium en de waarneming worden beïnvloed door de architectuur van Het Langhuis. Het gebouw aan de Goudsteeg heeft effect op het licht en de kleuren die deel uitmaken van de gedaante van de kunstwerken.

Tijdens de opening voeren beide kunstenaars een performance uit. Het resultaat is een installatie die gedurende de rest van de tentoonstelling te zien is.

Het openingsprogramma vindt 26 februari plaats om 16:00 uur in het intieme theater Goudsteeg 21 tegenover Het Langhuis. De toegang is gratis. Kees Smits, de nieuw gekozen stadsdichter van Zwolle, opent het programma met een gedicht die reflecteert op het werk van Eli & Roland. Beeldend kunstenaar Patrick Mangnus zal vervolgens een kort praatje houden over het werk van Eli & Roland. Nadat de opening in het theater is afgelopen, zullen beide kunstenaars in Het Langhuis een performance uitvoeren.

Meer informatie over kunstruimte Het Langhuis is te vinden op www.langhuis.nl  of via de Facebook-pagina.

Artikel delen:

Reageer