Bibliotheek start leesprogramma Superspeurders

Leerlingen van groep 6 van Basisschool De Morgenster hebben op vrijdag 23 november in Bibliotheek Stadshagen de eerste stappen gezet om superspeurder te worden. De leerlingen kregen verschillende speuropdrachten om te laten zien hoe goed zij geheimen konden ontrafelen.

Ze kregen als opdracht mee om de komende 3 maanden veel boeken te lezen over superspeurders. Als ze 4 boeken over dit onderwerp hebben gelezen dan worden ze uitgeroepen tot superspeurders.  Als bewijs daarvoor ontvangen ze dan een oorkonde en als beloning een Lekker-lezen bon. Het einde van het bezoek was tevens de aftrap voor de start van het leesprogramma Superspeurders.  Dit leesprogramma is een uniek leesbevorderingsproject dat door Bibliotheek Zwolle samen met de boekhandels Waanders en Westerhof is opgezet.

Lees je boekenkast vol!

Kinderen die meedoen aan het leesprogramma in de bibliotheek krijgen een deelnemerspas. Voor elk gelezen waarin speuren een rol speelt krijgen de kinderen een sticker. Als er 4 boeken gelezen zijn dan is de pas  vol. En deze volle pas geeft recht op de “Lekker-lezen-bon” ter waarde van € 4,- die tot 1 mei 2008 besteed kan worden bij boekhandel Waanders en boekhandel Westerhof. Een extra stimulans dus voor kinderen om te lezen.

Spelregels

Alle kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven t/m 8 december in de (wijk)bibliotheek. Daar krijgen ze meer informatie over de te lezen boeken en de spelregels. Iedere basisschool in Zwolle krijgt informatie over dit project toegestuurd.

Artikel delen:

Reageer