Gastlessen week van het geld

Zwolle – Hoe ga je om met geld? Dat leren basisschoolleerlingen in de ‘Week van het geld’, die dit jaar van 27 tot en met 31 maart gehouden wordt. In deze nationale projectweek voor het basisonderwijs worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals gastcolleges van financiële professionals. Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website.  Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De gemeente Zwolle vindt het daarom belangrijk om aandacht te vragen voor de projectweek. Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen basisscholen (gratis) lespakketten aanvragen. Ook is op deze site allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes te vinden die de leerlingen zelfstandig kunnen doen. Voor de groepen 6, 7 en 8 verzorgen financiële professionals op aanvraag (gratis) gastlessen. Medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten staan dan voor de klas om leerlingen door middel van een educatief spel om te leren gaan met geld. Op www.bankvoordeklas.nl kunnen scholen een gastles aanvragen. Wethouder Jan Brink geeft op maandagochtend 27 maart een gastles op één van de scholen die zich hiervoor op de website hebben aangemeld. Eind februari wordt bekend gemaakt op welke school Jan Brink de gastles gaat geven.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Geld en geld en nog eens geld schijnt opeens het motto
  te zijn. De ‘week van het geld’, ‘hoe ga je om met geld’.
  Marketing toverwoorden die je willen aansporen het geloof
  in geld te adoreren.

  Ik ben niet tegen voorlichting over geld, maar of nou
  ‘de week van het geld’ als feesttitel geschikt is
  voor een voorlichtingscampagne betwijfel ik.
  Sterker nog, die term heeft mijn oprechte
  redelrechte afkeuring.  ⚠️ Meld

 2. Prima alle jongeren krijgen met geld te maken dus vertel ze ook masr hoe er mee om te gaan. Geld moet worden verdiend doir werken er staat nergens een geldboom wasr je van kan plukken.
  Alleen 50plus voorman Henk Krol en de SP denken dat.


  ⚠️ Meld

Reageer