Uitreiking Zwolse Blauwe Bal

Zwolle – Op Carnavalsmaandag 27 februari 2017 wordt rond 14.00 uur – direct na afloop van het Carnavalsconcert – in theater De Spiegel voor de zesde keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Orde van de Zwolse Ballen (OZB).

Deze Zwolse geestelijke orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie, dat op 1 februari jl. werd gehouden in de Mariakapel aan de Nieuwe Markt te Zwolle, hebben de OZB-leden een keuze gemaakt uit de genomineerden. De prijs gaat dit jaar naar een bekende Zwollenaar die al decennialang een hoofdrol vervult in de wereld van de Zwolse evenementen, horeca en carnaval, en die daarmee bijdraagt aan ontspanning en verbinding in de Zwolse samenleving. Maandag a.s. zal duidelijk worden om wie het gaat.

 

Paus Johannes CXXX zal namens de orde de Zwolse Blauwe Bal overhandigen en daarbij een toespraak van precies 11 minuten houden. De prijs betreft een speciaal voor de OZB met de hand gemaakte unieke Blauwe Bal met voetstuk, die vergezeld zal gaan van een officiële oorkonde. De OZB reikt in principe jaarlijks op Carnavalsmaandag de Zwolse Blauwe Bal uit. Deze speciale onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie die op buitengewone wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Eerdere prijswinnaars: Wim van ’t Slot (2011), 2012 (niet uitgereikt), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015) en Edwin Vennik (2016).

Artikel delen:

Reageer