Voetballers maken kennis met wedstrijdkorfbal

Zwolle – De voetballers van Be Quick ’28 dachten deze week een potje te gaan zaalvoetballen in een sporthal, maar trainer Jan Locht had voor zijn selectieteam een avondje korfballen geregeld! Locht had gelezen over de winteractie van Sparta en zag dit als een mooie gelegenheid om zijn fanatieke voetballers kennis te laten maken met een andere sport en te trainen op korte en snelle bewegingen en het opzoeken van de vrije ruimtes.

En zet 12 voetballers en 16 korfballers uit selectieteams bij elkaar in een sporthal en je krijgt een sportieve en fanatieke avond! Anderhalf uur lang werden de sporters onder handen genomen door Henco Pullen, trainer van de selectie van Sparta, en Kars Menkveld, verantwoordelijke voor de wekelijkse core stability training. Menkveld liet de sporters eerst in tweetallen, een voetballer met een korfballer, buik-, arm- en beenspieroefeningen doen. Bij de voetballers had dat vooral spierpijn in de armen en schouders tot gevolg.

Pullen liet de voetballers en korfballers vervolgens schotoefeningen doen en door middel van allerlei partijvormen met elkaar korfballen. Daarna volgde ook nog een demonstratie in 1 tegen 1 duels. De voetballers kregen ook nog de kans om zelf een 1 tegen 1 duel aan te gaan met een korfballer. Verdedigend waren de voetballers hun aanvallende tegenstanders voortdurend kwijt, tot grote hilariteit van de toekijkers. Zowel de voetballers als de korfballers waren enthousiast over deze gezamenlijke trainingsavond! Er werd fanatiek gesport, er werden mooie doelpunten gemaakt en er werd ook veel gelachen. De voetballers hebben geoefend in sneller aanzetten en volgens korfbaltrainer Pullen konden sommige voetballers best een beetje korfballen. Trainer Locht vult aan: "Hoewel mijn voetballers het leuk vonden om een keer te korfballen, houden ze het toch liever echt bij voetbal." Vanaf volgende week maakt het eerste team van Sparta zich op voor de kampioenswedstrijd in de eerste klasse. Bij winst promoveert Sparta naar de overgangsklasse. De wedstrijd is zaterdag 4 maart om 18.30 uur in de Calo-hal van Hogeschool Windesheim en Dindoa uit Ermelo, de nummer 4 uit de competitie, is de tegenstander. De toegang tot deze wedstrijd is gratis. Mocht je zelf ook een keer kennis willen maken met korfbal, neem contact op via komkorfballen@ckvsparta.nl. Welpen, pupillen, aspiranten, junioren en senioren zijn welkom!

Artikel delen:

Reageer