Koekjes met een stemadvies

Zwolle – Op donderdag 2 maart 2017 bakken studenten van de Generation Food opleiding in Zwolle fortune cookies. Deze koekjes bevatten nu eens geen bekende wijsheden maar een stemadvies. De studenten doen dit enerzijds als onderdeel van hun opleiding tot brede food-specialist en anderzijds om het stemmen onder jongeren onder de aandacht te brengen.

Binnenkort staan de landelijke verkiezingen voor de deur en staat voor de studenten van Generation Food het thema Brood & Banket centraal. Deze combinatie benutten docenten André Slotboom en Wilma Dunnink door het bakken van fortune cookies met een stemadvies. De koekjes zien er eenvoudig uit, maar het vergt nog best wat handigheid om ze mooi te bakken en vouwen. De wijsheden die doorgaans te vinden zijn in de koekjes worden voor de gelegenheid vervangen door een politieke partij. Het is natuurlijk niet zo dat de student moet stemmen op de partij die in het koekje gevonden wordt, maar het geeft wel een mooie opening voor een gesprek over de standpunten van de partij en de student.

Stemmen onder jongeren
Een hot-item deze verkiezingsperiode, hoe krijg je de jongeren naar de stembus? Tim Hofman van BNN is het gezicht van de campagne die het stemmen bij jongeren onder de aandacht moet brengen. Veel studenten van de opleiding Generation Food mogen voor het eerst stemmen. De opleiding ondersteunt het belang van stemmen door jongeren. Met deze actie hopen ze jongeren te prikkelen om na te denken over hun stem.

Generation Food – foodbrede mbo-opleiding
Generation Food is de opleiding tot de foodprofessional van de toekomst, voor jongeren met een speciaal gevoel voor food. Generation Food wil jongeren inspireren in de brede wereld van food. Van de wensen van de consument tot nieuwe marketingconcepten van een bedrijf. In drie jaar tijd worden studenten klaargestoomd voor een carrière in de foodbranche, een van de meest belangrijke pijlers van de Nederlandse economie. De opleiding wordt naast Zwolle aangeboden op SVO Vakopleiding Food-locaties in Houten, Best, Rijswijk en Barendrecht.

Meeloopdag en open dag
Op donderdag 9 maart organiseert SVO een meeloopdag Generation Food. De deuren van de opleidingslocatie in Zwolle zijn open van 10.00 tot 14.00 uur. Naast de meeloopdag is er op woensdagavond 29 maart van 18.00 – 20.00 uur ook een open avond aan het Spui in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.generationfood.nl en op 9 of 29 maart een kijkje nemen in de keuken van Generation Food.

Artikel delen:

Reageer