Straatwerving/verkoop aan banden

Zwolle – Vanaf 1 maart mogen straatwervers en promotiewerkers alleen nog op de daarvoor aangewezen locaties hun werk doen. De gemeente start samen met Citycentrum Zwolle en de ondernemers in de binnenstad een proef om de overlast van straatverkoop te beperken. In deze flyer  staan de locaties en spelregels.

In overleg met de ondernemers en brancheorganisaties voor straatwerving zijn vijf plekken aangewezen waar straatwervers mogen flyeren of samples uitdelen. Per locatie is in beginsel niet meer dan één team van twee (maximaal drie) wervers tegelijk aanwezig. Aanleiding voor de proef zijn klachten van bezoekers en winkeliers over het grote aantal straatwervers en de vele keren dat er in de stad geflyerd wordt. Met name aan het begin van de Diezerstraat, nabij de Grote Markt, ondervinden zowel het winkelpubliek als ondernemers ter plaatse overlast. Sommige wervers zijn opdringerig of lopen een eind met passanten mee. Bij slecht weer staan ze onder de luifel van winkeliers.

Wethouder René de Heer: "Zwolle wil graag een gastvrije binnenstad zijn voor haar bezoekers. Die moeten geen hinder ondervinden van promotiewerkers. Maar zij moeten ook hun werk kunnen doen. Daarom gaan we nu met spelregels werken om het voor iedereen plezierig te houden." Overigens is er een landelijke gedragscode voor straatwervers. Als de wervers brutaal of opdringerig zijn of op andere dan de toegestane plekken staan te werven, dan kan dat gemeld worden bij het gemeentelijk meldpunt openbare ruimte via www.zwolle.nl/melding of telefoon 14038. Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Tja maandag tot en met donderdags staan ze alsnog met twee punten met max 3 personen in de diezerstraat met dit plan.
  Halfgebakken oplossing.


  Maak melding

 2. vallen hier ook die irritante oost europeese orgeldraaiers onder, die elk winkelcentrum onveilig maken?

  ik kan geen pakje cigaretten meer kopen of ik wordt bijna als crimineel beschouwt als ik die gasten niets geef.  Maak melding

 3. Alleen de termen ‘straatwerving’ en ‘straatwervers’ al.
  Behandel die luitjes zodanig dat echt NIEMAND meer
  zin heeft om dat klusje te willen doen.
  Suggesties zijn welkom.

  Dat gebroed moet denk ik echt het straatbeeld uit.
  De uitzendkachten die dat kl.te klusje moeten doen
  treft natuurlijk geen schuld.

  schuld treft o.a. de telco’s en dergelijke die dat leuk vinden.
  En de mensen erin trappen, een babbeltje op straat.
  Van een daartoe getrainde nono.

  Trap er niet in, dan zijn we er zo vanaf.  Maak melding

Reageer