Triatlonvereniging start met jeugdafdeling

Zwolle – TV Triade uit Zwolle biedt dit jaar vijf clinics aan om jeugd in de leeftijd van 8 tot 16 jaar kennis te laten maken met de triatlonsport. Hierbij is het voornaamste doel om kinderen op een veelzijdige manier te laten bewegen en een sociale omgeving te bieden. Voor de ontwikkeling van de jeugdafdeling wordt nauw samengewerkt met de Zwolse zwemvereniging ZV44.

De eerste clinic vindt plaats op 2 april. Dan wordt uitgelegd wat de sport inhoudt en hoe hiervoor getraind wordt. Later in het jaar volgen afzonderlijke clinics over hardlopen, zwemmen en fietsen. Ook staat een clinic over het wisselen tussen de onderdelen op het programma.

De NTB, de Nederlandse Triathlon Bond, staat volledig achter het plan. TV Triade komt zelfs in aanmerking om benoemd te worden tot landelijke opleidingsvereniging. Dat zou betekenen dat de triatlonvereniging vanuit de bond ondersteuning krijgt op het gebied van financiën, PR, trainers en advies. Aanmelden voor en vragen over de jeugdclinics kan via jeugd@tvtriade.nl.

Artikel delen:

Reageer