Het allerlaatste Groot Zwols Dictee

Zwolle – Op donderdag 23 maart wordt voor de 17e en tevens laatste keer het Groot Zwols Dictee gehouden. Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven in het Historisch Centrum Overijssel aan de Wevelinkhovenstraat te Zwolle, aanvang 19.30 uur.

 zwols_dictee-3.jpg

De avond wordt geopend door Arie Slob, directeur van de IJsselacademie en het HCO. Na afloop van het dictee kunt u nog even genieten van een hapje en een drankje onder het genot van de muzikale bijdrage van Rick Elings. Deelname is gratis. Het Zwols behoort tot de Nedersaksische taal, een belangrijk cultureel erfgoed dat gekoesterd en beschermd moet worden. In Zwolle is een dialectkring actief, worden voordrachten en muzikale presentaties gehouden in het Zwols en publiceert de krant streektaalcolumns. 

Het Groot Zwols Dictee wordt mogelijk gemaakt door Historisch Centrum Overijssel/IJsselacademie, het Plantenfonds en sponsor Stichting Abracadabra uit Dalfsen.
Om mee te doen is het niet nodig dat u het Zwols tot in de puntjes beheerst. Wilt u bij de winnaars eindigen, dan kunt u zich voorbereiden door een beknopte spellingswijze aan te vragen bij de IJsselacademie. Omdat dit het allerlaatste dictee is mogen alle prijswinnaars van vorige edities dit keer weer meedingen naar de hoofdprijs!
Het dictee word als vanouds gemaakt en voorgelezen door Minke Kraijer. U kunt zich opgeven tot 20 maart via abartelds@ijsselacademie.nl. Telefonisch kan ook via: 085 – 488 50 00

Artikel delen:

Reageer