Parkeergarage Katwolderplein geopend

Zwolle – Woensdag 1 maart om 14.15 uur werd de parkeergarage Katwolderplein aan de Katerdijk geopend. Projectwethouder Katwolderplein Ed Anker parkeerde de eerste elektrische dienstauto van de gemeente Zwolle in de nieuwe garage en overhandigde de sleutel aan wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As.

parkeergarage1.jpg

Met het uitrollen van een banier door studenten van de Hogeschool Windesheim met On Campus vanaf het bovenste parkeerdek langs de gevel werd het parkeergebouw officieel geopend. Wethouder Filip van As: "Met de nieuwe parkeergarage Katwolderplein aan de stadsentree Katerdijk heeft Zwolle er maar liefst 700 parkeerplekken bij. Het is een prettig licht gebouw, duurzaam ook: met laadpalen voor elektrische auto’s, zonnepanelen en energiezuinige verlichting die dimt als er niemand aanwezig is. Ik vind het mooi dat ook aan het groen gedacht is: de zijgevel wordt met planten groen aangekleed en er zijn speciale nestelplekken voor gierzwaluwen en vleermuizen gemaakt."

parkeergarage2.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De vraag is, zijn er genoeg laadpalen. Hoe voorkomen we dat er mensen met een niet elektrische auto op die plaatsen gaan staan en hoe handhaven we dat?

  De 2 laadplaatsen aan de burgemeester van rooien singel worden over het algemeen bezet gehouden door niet elektrische auto’s, terwijl dit voor kort de enige mogelijkheid was om in de stad je auto op te laden.

  Kom op mensen denk eens wat groener.


  ⚠️ Meld

 2. niet elektrische auto op die plaatsen gaan staan en hoe handhaven we dat?

  De 2 laadplaatsen aan de burgemeester van rooien singel worden over het algemeen bezet gehouden door niet elektrische auto’s,

  dat is gewoon verboden hoor,
  net als op inval.plek

  370,- ?? kost je dat 8)


  ⚠️ Meld

Reageer