Strijdende basisscholieren in de schaakarena

Zwolle – Studenten van het Deltion College en vrijwilligers van het Zwols Schaakgenootschap hebben woensdagmiddag 1 maart een heuse schaakarena ingericht voor de schaakjeugd uit regio Zwolle. Meer dan 300 schaakborden stonden klaar op het evenementenplein in het Deltion College. Schaken is een bordspel waarbij 2 spelers om de beurt de schaaklegers dirigeren. Bij het schaakspel is er geen hulp van een dobbelsteen of speelkaarten. Onder het motto "Eerst denken dan doen" testen schakers elkaars vermogen om vooruit te denken.

img_8646.jpg

Schaken wordt met het jaar populairder in Zwolle. Een recordaantal van 26 scholen hebben zich aangemeld via Sportservice Zwolle. In de schaakarena konden alle 78 teams van 4 spelers tegelijk plaats nemen. In aanloop naar het toernooi zijn in allerijl extra schaakborden en schaakstukken aangeschaft. Stichting het Hervormd Weeshuis heeft deze extra onvoorziene kosten vergoed. Na een openingswoord van mevrouw Koster en Wethouder De Heer streden de teams voor een plaats in de finale op 8 maart. In 5 wedstijden werd uitgemaakt wie tot de beste schakers behoren in categorie A voor leerlingen uit groep 7 en 8 en in categorie B voor leerlingen t/m groep 6.
Voor de finale hebben zich geplaatst in categorie A de Parkschool, Geert Groteschool, de Ichtus, Montessorischool, Van Heemstraschool (uit Hattem), de Wilgenburg, de Wingerd en de Smaragd. In categorie B gaan door Jenapleinschool, de Smaragd, Montessorischool, de Wilgenburg, de Werkschuit en maar liefst 3 teams van Schatkamer.

img_8694.jpg

Alle deelnemende schakers zijn beloond voor hun mentale inspanningen met een vaantje. Aan Schatkamer is de fair play prijs uitgereikt voor de goede teamgeest en het sportieve spel. Op woensdagmiddag 8 maart wordt in Wijkcentrum de Enk uitgemaakt wie zich schaakkampioenen van Regio Zwolle mogen noemen. Dan worden ook de trofeeën en medailles uitgereikt aan de winnaars. Verdere uitslagen en foto’s worden gepubliceerd op www.zwols-sg.nl.

Artikel delen:

Reageer