Automobiliste belandt in sloot na ontwijken kat

Op zondagavond 25 november is op de Haersterbroekweg een 20-jarige automobiliste uit Zwolle met haar auto in de sloot terechtgekomen.

Toen zij de bocht om kwam, stak er plotseling een kat over. Ze maakte een stuurcorrectie en kwam vervolgens in de sloot terecht.  Een 22-jarige man uit Assen, die als passagier in de auto zat, is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Begrijpelijke instinctieve reactie, maar daarom leren ze je bij rijlessen om dat niet te doen. Er komen dus inderdaad ongelukken van.

  Maar wel zielig soms hoor..

 2. Domme reactie, maar ik begrijp het maar al te goed…. Zelf heb ik ooit met de motor in een sloot gelegen omdat ik een vredesduif tegen m’n hoofd aan kreeg. Had beter door kunnen rijden, deed alleen een beetje auw maar verder niets aan de hand…..pffffffff…..
  Overigens geloof ik sindsdien ook niet meer in vredesduiven, maar meer in kamikaze duiven 😉
  Het was nmlk in dezelfde periode dat in een groot gedeelte van NL de stroom uitviel door een duif in zo’n trafohuisje, maar da’s een andere discussie 😀

 3. Mee eens pascal!

  Respect voor de dame achter het stuur! Alleen jammer dat het zo afliep..

  Ik stop of wijk uit voor alle dieren zolang dat mogelijk is!

 4. @Pascal:
  Ik zal me hier niet geliefd mee maken maar ik hoop toch de ellende van de persoon in het verhaal nooit mee te maken, dan knal ik liever over die kat heen. Liefst zou ik uiteraard geen van beiden doen en zal ook zeker proberen uit te wijken als dat veilig kan. Kan dat niet dan hoop ik op dat moment de juiste beslissing te maken, het dier ten spijt.

 5. Idd Robert. Ik ga echt niet bewust een kat plat rijden. Kijk je hebt tegenwoordig van die bumperklevers die jouw kofferbak dusdanig interessant vinden dat ik weiger om daarvoor een dier dood te rijden. Dan klappen ze maar achterop bij mij. Ook voor mij heeft dat risico maar dat diertje kan er allemaal niks aan doen. Ik rem voor die dieren.

 6. Ik ben het eens met Robert, zolang het mogelijk is dien je uit te wijken, maar het betekent niet dat als je moet uitwijken voor een kat je toch maar het fietspad op gaat als je ziet dat daar fietsers rijden. Dan kies ik toch maar voor die kat die overloopt, hoe zielig het ook is. Want laten we wel verstandig blijven nadenken, een dier is nu eenmaal niet gelijk aan de mens. Een dier vind het ook veel prettiger als je hem zo behandeld. Kijk b.v. naar een kat op een boerderij, die heeft het 100 keer leuker dan dat hij de hele dag binnen moet zitten in een nieuwbouwwijk met een zelfgehaakt truitje aan.

 7. Goed, een klevertje vraagt natuurlijk ook om ellende.

  Remmen is volgens mij nog altijd minder gevaarlijk dan uitwijken. Dat laatste heeft absoluut niet mijn voorkeur. Remmen behoort bij mij veel eerder tot de mogelijkheden.

 8. Ach ja mensen zijn ook verwerpelijk. Ik ree afgelopen voorjaar over de Rijnlaan. Ik zag een beduuste aangeslagen meeuw op het asfalt liggen. Was waarschijnlijk suf door een klapper met een auto. Maar hij leefde nog, je zag em duidelijk bewegen. En ja, wat doen mensen. Ze nemen gvd niet eens de moeite om hun stuur iets naar links of rechts te draaien. Nee hoor, gewoon eroverheen. Die lieve meeuw had geluk dat er nog geen auto met de wielen eroverheen was gereden. Ik keerde mijn auto en heb het diertje opgepakt en ben ermee ver het gras ingelopen. Tjonge wat een moeite. Mensen zuigen aan alle kanten behalve de goede. Mensen zijn een bitch zonder karakter. Egoïsme viert hoogtij, BAH! Ook bij het park Weezenlanden heb je van die overstekende ganzen. En wederom zijn mensen te beroerd om 2 miniten te wachten(dat doen we liever in de file). Nee hoor, toeteren, dreigen met platrijden. Nou, dan heb je aan mij de verkeerde want dan stap ik uit en ga op zoek naar stennis. En flink ook want ik draai dan helemaal door.

 9. Ik hoop meneer Pascal toch niet als tegenligger tegen te komen. Voor je het weet heb je dus een frontale aanrijding te pakken. Of hij zal je dochter maar het ziekenhuis of erger inrijden omdat hij zonodig moet uitwijken voor een vogeltje.

 10. @C volgens mij lees je niet goed, Pascal nam de moeite de auto te keren en de vogel van de weg af te halen.
  Hij deed niets onverantwoords.
  Ik ben eens midden op de weg gaan staan om auto’s te laten stoppen om een egel te laten oversteken, was wel hier in de wijk overigens.
  Maar idd de meesten jakkeren er zo overheen, onbegrijpelijk.
  Wat deze bestuurdster betreft, kan ik het mij best voorstellen dat je eerste reactie is om te ontwijken.

 11. Hey Pascal,

  wat deed je met die meeuw in het gras dan? Ik denk dat je misschien toch beter met je auto het beestje uit zijn lijden had kunnen verlossen als je het niet even naar de dierenopvang had gebracht. Als je het achter hebt gelaten belandde het beestje waarschijnlijk op het menu van de katten in die wijk.
  Ik vind de ganzen bij het park de weezenlanden wel een probleem. Het is een doorgaande weg en als ik er ’s avonds langs rij ga ik er niet voor uitwijken als ik er door verrast word in het donker. Jammer dan maar voor de ganzen en als dappere pascal in zijn ganzepakje de auto uitkomt breng ik hem ook wel even naar een veldje, dierenbeul.
  Ik hoop wel dat ze eens een oplossing vinden voor die ganzen. Je kan zeker ook niet met het komende weer verwachten dat het altijd maar goed blijft gaan.

 12. Dat vroeg ik mij inderdaad ook af: wat is er met de meeuw gebeurd? In het grasveldje leggen is geen optie, want dan is het beestje een prooi voor katten en kraaien. En dat is een ergere dood dan ineens overreden te worden door een paar autobanden….

 13. @Pascal.
  De meeuw was aangereden, maar hij bewoog nog wel? Misschien had je er zelf ook beter overheen kunnen rijden om dat beestje uit zijn lijden te verlossen. Door hem gewond op het gras te zetten heeft hij wellicht onnodig pijn geleden, of dat het geval was had de dierenambulance kunnen constateren.
  Toeteren tegen ganzen die oversteken wil niet altijd zeggen dat je geen geduld hebt of dat je ze plat wilt rijden, je kunt ze door middel van dit signaal ook wijzen dat er gevaar dreigt in de hoop dat ze snel doorlopen. Als je niets doet en je blijft gewoon staan zijn ze zich niet bewust dat ze op een gevaarlijke situatie staan; hoe sneller ze van de weg af zijn hoe beter toch? Als er een spelend kind op de weg staat toeter ik ook om hem te waarschuwen dat er gevaar dreigt en dan ben ik echt niet van plan om het ondersteboven te rijden. Nadenken is soms ook wel handig.

 14. Dat verhaal van die meeuw zal ik even verder vertellen aan de “dierenvrienden” hier. Ik was op dat moment aan het werk. Ik had een klant in de auto(taxi). Ben er daarna weer naaertoe gereden, ca. 5 min later. Toen was ie al weg. Hij was alleen wat versuft door een klap. Zijn vleugels waren naar mijn mening ook nog in orde. En daar willen jullie dus al lekker overheen banjeren met je vierwieler, echt te triest voor woorden, Bah! Moesten we met mensen ook maar doen na een aanrijding, in de achteruit en eroverheen. Ik heb ook nog een leuk verhaal over een aangereden hond. wederom zat ik in de taxi en zag op de vechtstraat een aanrijding tussen een auto en hond. En raad eens wat voor een verwerpelijk mens uit de auto kwam. Ja, de bestuurder liep een rondje om zijn auto om te kijken wat de schade was en liet de hond links liggen. Chaufeur stapte weer in en reed vrolijk weg. Dit soort “mensen”verdienen simpelweg een spuitje voor een eeuwige winterslaap. Dat spuitje dien ik met alle plezier toe. Te belachelijk voor woorden, die gehaaste, opgefokte samenleving van ons.
  En John, jij mag mij wel naar een veldje brengen, stumpert, Kruip jij maar lekker achter je stuurtje met je blik op oneindig. Verrast door ganzen? Misschien last van een zware rechtervoet?

 15. agossie een jankende taxichauffeur en nog zwaar opgefokt ook tegen mensen met dierenliefde door ze uit hun lijden te verlossen
  die vogel van jou is binnen enkele minuten weg door predatoren

 16. Luister, minderwaardig schepsel, ik neem tenminste nog de moeite om er wat van te maken. Je hoeft die vogels niet per direkt af te schrijven wanneer ze op straat liggen. Soms zijn ze even dizzy door een klap. En jij rijdt eroverheen zonder eerst te checken hoe groot de schade is. Dat noemt zich een dierenvriend. Draai het plaatje nou niet om, breedgezicht. Tis precies zoals ik al zei. Mensen ook per direkt maar uit hun lijden verlossen als ze op straat liggen. Zie het verschil eigenlijk niet. Misschien is die meeuw wel weer bijgekomen en weggevlogen. Misschien een kans van 50 procent. Bij jou krijgen ze geen kans. Jij rijdt ze lekker plat of niet flinke kerel dat je bent. Wat een wereld dat ik deze discussie uberhaubt zo moet voeren. Zegt me ook weer genoeg. En dat verhaal over die hond is zeker ook lekker belangrijk of niet? Nee, jij bent lekker belangrijk cocootje!

 17. Jaja, je had hem in het gras neer gelegd om even lekker tot zichzelf te laten komen en toen het ging dacht de meeuw van: Het gaat wel weer ik ga er vandoor, bedankt pascal de taxidierenvriend! Ik vind het verhaal van een kat die een lekker snack zag liggen wat aannemelijker. Die zal je ook nog wel dankbaarder zijn. Miauw, pascal!
  En vertel eens pascal, wat heb je met de hond gedaan? Of had je weer een ritje? Vreemde kerel ben jij. Met je ritje stap je wel uit om de meeuw in het zonnetje te zetten en een duidelijke diagnose te stellen,maar het beestje mee te nemen naar de dierenambulance is dan net ff te veel gevraagd?
  Volgensmij kom jij met je dikke balg niet eens achter het stuur vandaan,tjappie. Anders kon je ook wel vertellen wat je met de hond hebt gedaan. 😮

 18. Van dierenvrienden naar menselijke vijanden. daar wil mijn teksten niet aan vuil maken.
  Ik zou net zo mijn best willen doen voor een mens als een dier, we zijn per slot van rekening allemaal gevoelswezens…

 19. Beetje radicale gedachten Pascal, en dat vind ik pas gevaarlijk. Je hebt nl. geen oog voor hetgeen wat de meesten hier schrijven. Dat vind ik pas verwerpelijk! De toon is over het algemeen dat niemand hier moedwillig een dier zal doodrijden. Er wordt zelfs geschreven dat men de beestjes waarschuwt d.m.v. een geluidssignaal (claxon). Iets wat je gewoon geleerd wordt bij autorijlessen. Feit is wel dat de meesten (op een enkeling na) die hier reageren met verstand achter het stuur zitten. Zeker gezien het voorbeeld dat genoemde sloot een kind had kunnen zijn. Zo simpel is het nu eenmaal. Maar ja, het lijkt erop dat jij liever iemand ‘om het leven brengt’ i.p.v. uitwijken voor, bijvoorbeeld, een egel. Ik wens je daarom alvast heel veel sterkte met je aanstaande hoge bloeddruk, whiplash, hartkwalen en ik hoop dat je een goeie rechtsbijstand verzekering hebt.

 20. ..en voordat je gaat denken dat ik met een auto de halve faunabestand van de omgeving aan gort rij…ik fiets… Dat is trouwens héél goed voor de beestjes, in het kader van luchtkwaliteit, waterkwaliteit, minder gevaar om platgereden te worden, enz. heb jij daar al eens over nagedacht achter het stuur van je taxi? wordt fietskoerier, zou ik zeggen!

 21. Wat een vreemde reacties inderdaad van Pascal:

  Je hoeft die vogels niet per direkt af te schrijven wanneer ze op straat liggen. Soms zijn ze even dizzy door een klap. En jij rijdt eroverheen zonder eerst te checken hoe groot de schade is. Dat noemt zich een dierenvriend. Draai het plaatje nou niet om, breedgezicht.

  Het lijkt me vreemd om van een ander te beweren dat ze een hekel hebben aan dieren en er expres overheen willen rijden en dan zelf niet de dierenambulance naar de eventuele inwendige wonden van dat dier te laten kijken… Een taxichauffeur lijkt me geen verstand te hebben van inwendige kneuzingen en bloedingen. Heb ik ook niet. Dat je dan een beestje aan zijn lot over laat op het gras (zoals al genoemd) is op zijn zachtst gezegd te gek voor woorden! Arm dier: nu wordt het niet in één klap dood (auto o.i.d.) maar in stukjes opgepeuzeld dus… Het is maar wat je minder erg vindt, Pascal!

  Bij een mens geldt wat mij betreft hetzelfde als bij een dier: als het niet meer te redden lijkt, kan het beter ‘af worden gemaakt’ en bij mensen wordt dat dan euthanasie genoemd. Niks mis mee, zo’n redenering lijkt me. Heb het helaas bij een mens al van dichtbij mogen meemaken. Zo’n beslissing gaat je niet in je koude kleren zitten, hoor, mocht je dat denken.

  Wat me wel verbaast altijd bij dieren die aan worden gereden, is dat er bijna geen mensen zijn die inderdaad de dierenambulance bellen. Maak me er zelf ook schuldig aan, maar stond er ook nooit zo bij stil tot deze discussie. Misschien toch maar even het telefoonnummer in mijn mobiel zetten voor het geval dat…

 22. Mensen ook per direkt maar uit hun lijden verlossen als ze op straat liggen. Zie het verschil eigenlijk niet.

  Dit soort “mensen”verdienen simpelweg een spuitje voor een eeuwige winterslaap.

  Je stelt het leven van een beest op gelijke hoogte aan de mens?
  Hele enge uitspraken, “Pascal moet maar even wachten met zijn operatie want Boris de Hond moet eerst aan zijn pootje geholpen worden”

Reageer