Strikwerda verlaat Regio Zwolle Volleybal

Zwolle – Redbad Strikwerda vertrekt aan het einde van het seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. De 52-jarige coach, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Zwolse volleybaldames, heeft besloten om zijn contract bij de eredivisionist niet te verlengen. "Na vijf mooie jaren verbonden te zijn geweest aan het topvolleybal in Zwolle ga ik een andere omgeving zoeken", stelt Strikwerda.

"Het bestuur van zowel Landstede Volleybal als Regio Zwolle Volleybal heeft mij de mogelijkheden gegeven om in de beste omgeving en met topfaciliteiten mijn werk als coach te doen. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik vooral Edwin van den Broeke bedanken. Hij heeft mij altijd onvoorwaardelijk gesteund en daarnaast was er volop ruimte voor onderlinge discussie en kritiek. Diepe waardering hiervoor is op zijn plaats", zegt Redbad Strikwerda, die verder te spreken is over de geboekte progressie door Regio Zwolle Volleybal in het afgelopen jaar. "Individueel hebben we speelsters afgeleverd aan de top van de klassementen in passing, aanval en blok. Dat zijn mooie resultaten. Het team zal hiervan de komende jaren profiteren op weg naar de top vier."

Wat Strikwerda komend seizoen gaat doen is niet bekend, maar voor wat betreft zijn ambitie is hij duidelijk. "Mijn jarenlang gekoesterde ambitie om trainer te worden van het Nederlands herenteam staat nog altijd. Om in contact te blijven met het mannenvolleybal beoog ik komend jaar daarin weer als trainer actief te zijn. Dat kan in Nederland zijn, maar ook over de grens", aldus de volleybalcoach, die zijn vertrek bewust vroegtijdig meldt. "Door dit tijdig kenbaar te maken biedt het Regio Zwolle Volleybal de ruimte om nieuwe kandidaten te zoeken voor haar ambitieuze project met de vrouwen. Ik wens team, staf en organisatie daarbij succes. En hoop nog vaak in de inspirerende sportomgeving van Zwolle terug te komen."

Het bestuur van Regio Zwolle Volleybal betreurt het vertrek van Redbad Strikwerda, maar respecteert zijn keuze. "Wij vinden het jammer dat Redbad Strikwerda bij Regio Zwolle Volleybal vertrekt. De succesvolle trainer is het seizoen begonnen met negen nieuwe speelsters en heeft de groep gedurende het seizoen optimaal gestimuleerd om het aanwezige talent eruit te halen. We begrijpen zijn keuze en respecteren het feit dat hij het bestuur in een vroeg stadium heeft meegenomen in zijn beslissing. We wensen Redbad ontzettend veel succes bij zijn volgende uitdaging", aldus het bestuur van Regio Zwolle Volleybal.

 

Artikel delen:

Reageer